Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Fuel pass 2: Στο ταμείο για είσπραξη 1,8 εκατομμύρια πολίτες

Ποσά επιδότησης της αγοράς καυσίμων κυμαινόμενα από 45 έως 100 ευρώ εισέπραξαν χθες και αναμένεται να λάβουν και σήμερα περίπου 1,8 εκατ. πολίτες.

Πρόκειται για πολίτες που υπέβαλαν πρόσφατα τις σχετικές αιτήσεις στην ψηφιακή πύλη vouchers.gov.gr. H επιδότηση (Fuel Pass 2) καλύπτει το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2022.

Βάσει πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Οικονιμικών Χρήστου Σταϊκούρα, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί συνέχιση της καταβολής της συγκεκριμένης επιδότησης και για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2022 (Fuel Pass 3).

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών της επιδότησης προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ είτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τα όσα ήδη έχει εξαγγείλει και νομοθετήσει η κυβέρνηση, η επιδότηση για το Ι.Χ. αυτοκίνητο αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 0,36 ευρώ το λίτρο, δηλαδή θα είναι αυξημένη κατά 64% περίπου σε σύγκριση με αυτή που είχε εγκριθεί την πρώτη φορά εφαρμογής του μέτρου.

Συνολικά, η επιδότηση για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι αυξημένη από τα 40 στα 65 ευρώ. Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση του Ι.Χ. για τους τρεις αυτούς μήνες ανέρχεται σε 85 ευρώ (0,472 ευρώ το λίτρο). Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών που κατοικούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, η επιδότηση ανέρχεται σε 45 ευρώ (0,25 ευρώ ανά λίτρο), ενώ για όσους διαμένουν μόνιμα σε νησιωτική περιοχή η ενίσχυση φθάνει τα 55 ευρώ (0,305 ευρώ ανά λίτρο). Τα παραπάνω ποσά επιδότησης καταβάλλονται προσαυξημένα κατά 15 ευρώ για όσους δικαιούχους επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση μέσω ηλεκτρονικής κάρτας, βάσει εφαρμογής, στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πηγή:naftemporiki.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ