Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Έκλεισε το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καιρός έφερε σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη, με τις Αρχές να βρίσκονται επί ποδός. Έκλεισε το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, καθώς πολλοί χώροι έχουν πλημμυρίσει…

Τα νερά άρχισαν να μπαίνουν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο και οι υπεύθυνοι πήραν την απόφαση να το κλείσουν καθώς το κάθε βήμα μέσα, κρύβει κινδύνους. Πλημμύρισε ακόμα και η πίστα που προσγειώνονται και απογειώνονται αεροπλάνα. Η κατάσταση θα επανακτιμηθεί το μεσημέρι, καθώς θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να επανέλθει η κανονικότητα.

Κλειστό πρόκειται να παραμείνει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, επίσημα μέχρι τουλάχιστον τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα που μίλησε στο cretapost.gr, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια». Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 15:00 το μεσημέρι τουλάχιστον.

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες από το πρωί του Σαββάτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κρήτη. Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί στις παραλιακές περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά, όπου ακόμη και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις.

Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών. Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ