Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Συνεδριάση του Δ.Σ. της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος, στα γραφεία του ΟΛΗ

Υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με φόντο την ανάπτυξη στο λιμάνι Ηρακλείου

Που έγινε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο.

Συνεδρίασαν οι Λιμενικοί παρουσία του υφυπουργού ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη
  • Στο μικροσκόπιο ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά λιμάνια
  • Υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με φόντο την ανάπτυξη
  • Υπέρ της μείωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • Υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης Λιμενικών

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Μάξιμου Σενετάκη, συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Το “παρών” δίνουν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και η Διοίκηση του ΟΛΗ, με ζητήματα επενδύσεων να μπαίνουν στο τραπέζι αλλά και θέματα σχετικά με την Ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

“Η ατζέντα μας είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύουμε στη διοίκηση του ΟΛΗ και ως Ένωση Λιμένων στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες. Το εύρος των θεμάτων είναι μεγάλο και λύνουμε προβλήματα. Ένα θέμα στο Ηράκλειο είναι το θέμα με τα ρυμουλκά”, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, κ. Θάνος Λιάγκος,

“Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι πολύ σημαντικό και η χαρά μας σήμερα είναι μεγάλη με αυτή τη συνεδρίαση. Συζητάμε για την “πράσινη” μετάβαση και την ιδιωτικοποίηση των λιμένων. Ήδη, με τη Διοίκηση του ΟΛΗ υλοποιούνται μελέτες για τέτοιες υποδομές. Χαιρόμαστε που πρωτοπορούμε σε αυτόν τον τομέα της μετάβασης”, επισήμανε ο Υφυπουργός, Μάξιμος Σενετάκης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρης Πολίτης δήλωσε ότι το λιμάνι του Ηρακλείου πρωτοπορεί σε πολλά θέματα κι εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτό, ενώ για την περίπτωση των Γουρνών επισήμανε ότι ο επενδυτής είναι αξιόπιστος και αναμένεται να πάρει άδεια καζίνο. “Καταβάλλονται προσπάθειες για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων σε συνεννόηση με την Αθήνα…Τα επιμέρους θέματα επιλύθηκαν, γι’ αυτό και είχαμε την υπογραφή της σύμβασης”

Ο κ Δημήτρης Ιατρίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα θα υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας για τα ρυμουλκά και την τροφοδοσία των πλοίων.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, κ. Γιάννης Βαρδαβάς ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση αφορά σε όλα τα θέματα λειτουργίας των λιμανιών όλης της χώρας, τόσο σχετικά με τους χρήστες όσο και για τις πάσης φύσεως διεργασίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Μηνάς Παπαδάκης τόνισε ότι τα λιμάνια μετασχηματίζονται σε ενεργειακούς κόμβους παραγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης ενέργειας. “Αυτό απαιτεί αυξημένη συνεργασία. Σήμερα έχουμε πλούσια ατζέντα θεμάτων”, πρόσθεσε.

 

Πήγη – Φώτο ρεπορτάζ: Αγγελική Σαρικαβάζη *Τα αγαπημένα μου πλοία

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ