Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

20 χρόνια από την αρχή του τέλους της 17Ν – Τι είπε ο αστυνομικός που μπήκε στις γιάφκες

Δύο δεκαετίες μετά την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού, γεγονός που αποδείχτηκε μοιραίο για να μπει τέρμα στην αιματηρή δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Τα επόμενα 24ωρα οι αρχές θα έφταναν στη σύλληψη των τρομοκρατών της οργάνωσης με το κίτρινο αστέρι και τις 23 δολοφονίες.

Το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2002 – είκοσι χρόνια νωρίτερα – εξερράγη πρόωρα μία μια βόμβα, τραυματίζοντας τον άνθρωπο της «17 Νοέμβρη» στο λιμάνι του Πειραιά. Η έκρηξη εκείνη στα χέρια του Σάββα Ξηρού έμελλε να αποδειχθεί η άκρη του νήματος που οδήγησε στη σύλληψη των μελών της «17 Νοέμβρη», σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο αστυνομικός που μπήκε στις γιάφκες της «17 Νοέμβρη» μίλησε στο κεντρικό δελτίο του OPEN, και περιγράφει όσα είδε, με τη σημαία της τρομοκρατικής οργάνωσης, το οπλοστάσιο και τις προκηρύξεις.

Πρόκειται για τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία, ο οποίος ήταν προϊστάμενος των εγκληματολογικών εργαστηρίων, εκεί όπου μεταφέρθηκε και εξετάστηκε ολόκληρο το οπλοστάσιο της «17 Νοέμβρη».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη από το κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ:

Οι διωκτικές Αρχές είχαν πια στη διάθεσή τους ένα σημαντικότατο εύρημα και το πρώτο μέλος της «17 Νοέμβρη», ενώ οι εξελίξεις που ακολούθησαν σε αστυνομικό και δικαστικό επίπεδο τους επόμενους μήνες ήταν ραγδαίες.

Οι συλλήψεις, οι διώξεις, οι μεταγωγές των κατηγορουμένων με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής και οι απολογίες των κατηγορουμένων, ορισμένοι εκ των οποίων ομολογούν όχι μόνο τη δική τους συμμετοχή, αλλά και τον ποινικό ρόλο συγκατηγορουμένων τους, μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Από τότε μέχρι σήμερα, στις φυλακές παραμένουν τα πέντε από τα συνολικά 14 μέλη της «17 Νοέμβρη» και συγκεκριμένα οι: Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας Ξηρός, Χριστόδουλος Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος και Δημήτρης Κουφοντίνας.

 

 

πηγή: newsit.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ