Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Το μόνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση ήταν να διαχειριστεί επικοινωνιακά την τραγωδία»

Μανώλης Χριστοδουλάκης

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τώρα την πρόταση δυσπιστίας διότι αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας, αλλά να φτιάξει μια επιχείρηση επικοινωνιακής διαχείρισης και συγκάλυψης

Είναι αστείο να μιλά η κυβέρνηση για οικονομικά συμφέροντα που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα, «κλάμα γοερό». Αν υπάρχουν, τότε οφείλει να τα κατονομάσει. Αλλιώς «πουλάει παραμύθια».

 

Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πράττουν το αυτονόητο, με μπροστάρη το ΠΑΣΟΚ

«Ξεκίνησαν με το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους, συνέχισαν με την ασάφεια την διάχυσης των ευθυνών, και ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα η «μονταζιέρα» που αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Βήματος», τόνισε μιλώντας στο ATTICA TV, στην εκπομπή «ΓΕΓΟΝΟΤΑ 2.0» με τον Γιώργο Μελιγγώνη, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τώρα την πρόταση δυσπιστίας, διότι αποδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πως η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, προσπάθησαν να φτιάξουν έναν οργανωμένο, με ταχύτατα αντανακλαστικά μηχανισμό επικοινωνιακής διαχείρισης και συγκάλυψης».

 

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, ότι το ρεπορτάζ του Βήματος δεν είναι κάτι καινούριο και τόνισε πως αυτό αποδεικνύει ότι το μοντάζ ήταν υπαρκτό. Επιπρόσθετα αναφερόμενος στη διαδικασία πώς τα στοιχεία ήρθαν στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει την αντίφαση ανάμεσα στα λεγόμενα της αστυνομίας και του μάρτυρα που εξετάστηκε στην επιτροπή της Βουλής. «Το πιο φαιδρό είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου περί οικονομικών και άλλων συμφερόντων που κρύβονται πίσω από αυτήν την επίθεση και έχουν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα. «Κλάμα γοερό». Η κυβέρνηση πρέπει να βγει και να ονοματίσει τα συμφέροντα αυτά, αλλιώς απλώς κοροϊδεύει τον κόσμο».

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε την πίστη που έχει ο ίδιος και το κόμμα στη δικαιοσύνη «Προφανώς και η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, αλλά και εμείς, εξαντλώντας όλα τα θεσμικά, κοινοβουλευτικά μέσα, σεβόμενοι τη δημοκρατία και τους θεσμούς, θα διεκδικήσουμε να συνεισφέρει και το πολιτικό σύστημα στην έρευνα της δικαιοσύνης, στον βαθμό που του αναλογεί. Οφείλουμε να αναδείξουμε ένα πολύ σοβαρό θεσμικό κενό που υπάρχει. Οι ανοιχτοί πολιτικοί θεσμοί είναι αυτοί που οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική ευημερία. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το οφείλουμε στους πολίτες που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτεία και την πολιτική».

 

«Όποιος βάζει στο ζύγι δημοκρατία, δικαιοσύνη, θεσμούς, οικογένειες που πενθούν με τη θέση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, εμάς δεν μας αφορά» υπογράμμισε, απαντώντας στις αιτιάσεις του δημοσιογράφου ότι η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας γίνεται υπό δημοσκοπική πίεση. «Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πράττουν το αυτονόητο και είναι πολύ σωστή η κίνηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να βγει μπροστά σε αυτή την πρωτοβουλία. Έχουμε τη δυναμική να σταθούμε απέναντι στη Ν.Δ, με προγραμματικές συγκλίσεις όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο».

 

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε τη βεβαιότητα του ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές και θα έχει τη θέση, έστω άτυπα, της ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θα καταφέρουμε να αρθρώσουμε έναν πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο και θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τη ΝΔ, για τους πολίτες που ψάχνουν διέξοδο και δεν καλύπτονται από τις πολιτικές της Ν.Δ. Στις εθνικές κάλπες θα υπάρχει σοβαρή αντιπρόταση διακυβέρνησης με άλλο πρόσημο και διαφορετικές προτεραιότητες».

 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές και υπενθύμισε ότι οι επιλογές οφείλουν να συνδέονται με όρους αξιακούς και πολιτικούς ως προς τη συνάφεια με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Προχωράμε ενωμένοι και στρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια. Για εμένα πιο ψηλά στη λίστα των κριτηρίων είναι η συνέπεια και η αξιοπιστία. Στο ΠΑΣΟΚ τα έχουμε θωρακίσει και τα δύο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ