Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Παγιδευμένοι» μέσα στο πλοίο παραμένουν τα 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου Dali μετά την πρόσκρουση του στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Παγιδευμένοι συνεχίζουν να βρίσκονται οι 22 ναυτικοί του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali που προσέκρουσε πρόσφατα στην στη γέφυρα της Βαλτιμόρης, αναφέρει μια έκθεση.

Το πλοίο MV Dali προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key της Βαλτιμόρης τα ξημερώματα της Τρίτης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στον ποταμό Patapsco.

Έξι εργάτες που βρίσκονταν στη γέφυρα έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τους NY Times, τα μέλη του πληρώματος του πλοίου δεν τραυματίστηκαν μετά τη πρόσκρουση, αλλά δεν μπόρεσαν να φύγουν από το πλοίο.

Σύμφωνα με την αναφορά, πρέπει να περιμένουν μέχρι να καθαριστούν τα συντρίμμια για να απελευθερωθεί το πλοίο, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα πρέπε να παραμείνουν στο πλοίο για εβδομάδες.

Την Τρίτη, τα μέλη του πληρώματος του πλοίου επαινέθηκαν γιατί ειδοποίησαν έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές ότι το πλοίο έχασε την ισχύ του και υπάρχει πιθανότητα να προσκρούσει στην γέφυρα, με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία των αυτοκίνητων και να αποτραπούν τα χειρότερα.

Τα μέλη του πληρώματος, που είναι όλα Ινδοί, πιθανότατα πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης του πλοίου καθώς συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, ενημέρωσαν οι Times.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ δήλωσε ότι οι ομάδες κόβουν ένα μεγάλο τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε σε μικρότερα τμήματα, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμη η αφαίρεσή της, επιτρέποντας σε άλλα σκάφη να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία.

Ο Chris James, ο οποίος εργάζεται για μια συμβουλευτική εταιρεία που βοηθά την εταιρεία διαχείρισης του σκάφους, Synergy Marine, ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος έχουν επαρκή αποθέματα νερού, τροφής και καυσίμου για να διατηρήσουν τις γεννήτριες σε λειτουργία, σύμφωνα με τους The Times.

Ο Τζέιμς δήλωσε ότι μόλις η ακτοφυλακή και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ολοκληρώσουν τις έρευνές τους, θα εξετάσουν την αλλαγή του πληρώματος και τον επαναπατρισμό τους

Όσοι βρίσκονται στην ξηρά έχουν επινοήσει καινοτόμους τρόπους για να έρθουν σε επαφή με μέλη του πληρώματος που δεν έχουν πρόσβαση σε σταθερό δίκτυο ιντερνέτ στο πλοίο.

Ο Joshua Messick, ο εκτελεστικός διευθυντής του Baltimore International Seafarers’ Center, μιας θρησκευτικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ανέφερε στους Times ότι είχε στείλει στο πλήρωμα δύο hotspot WiFi και είχε επίσης γράψει μια επιστολή στον καπετάνιο που παραδόθηκε από ένα άλλο σκάφος. Δεδομένων των περιστατικών, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά.

Το Dali ανήκει στην Grace Ocean, μια εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, και ναυλώθηκε από τη δανική ναυτιλιακή εταιρεία Maersk. Ήταν φορτωμένο με 4.700 εμπορευματοκιβώτια, και είχε αποπλεύσει για το Κολόμπο στη Σρι Λάνκα όταν συνέβη το δυστύχημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ