Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

«Φως» γύρω από τις έρευνες του FBI στην έπαυλη του Τραμπ – Ποια έγγραφα έψαχναν

Τρία ήταν τα σενάρια σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποίησε το FBI στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαϊάμι, με τη Washingtion Post να φωτίζει τους λόγους για το «ντου» στο σπίτι του πρώην πλανητάρχη.

Σύμφωνα με τα εν λόγω σενάρια η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνούσε είτε για τις κούτες που πήρε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείποντας τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, είτε για για την επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο, είτε για τις υποθέσεις οικονομικής απάτης για τις οποίες διενεργείται έρευνα σε βάρος του Trump Organization, του επιχειρηματικού ομίλου του, στη Νέα Υόρκη.

Το αμερικανικό Μέσο αναφέρει πως η ομοσπονδιακή αστυνομία επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα.

Δεν είναι σαφές ως αυτό το στάδιο εάν τα έγγραφα που αναζητούσε το FBI βρέθηκαν, κατά το δημοσίευμα.

Παράλληλα, χθες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι νομικοί εκπρόσωποί του «συνεργάζονταν πλήρως» στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας, λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ.

Ο Μέρικ Γκάρλαντ τόνισε ότι ενέκρινε προσωπικά την απόφαση για τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ. Σημείωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από δικαστήριο να δώσει στη δημοσιότητα το ένταλμα λόγω «ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος» αφότου ο Τραμπ είχε γνωστοποιήσει την έφοδο πρακτόρων του FBI στο σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας.

Η επιβεβαίωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης ήταν μάλλον ασυνήθιστη, με δεδομένο ότι σπανίως συζητώνται από αξιωματούχους έρευνες σε εξέλιξη.

Ο Γκάρλαντ καταδίκασε τις επιθέσεις σε υπαλλήλους του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν η ακεραιότητά τους δέχεται αδίκως επίθεση», τόνισε.

ieidiseis.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΟΣΜΟΣ