Connect with us

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της θλιβερής ελληνικής πραγματικότητας

εκινήσαμε σήμερα για μια πρωινιάτικη βολτίτσα στο Τροκαντερό, στο Παλιό Φάληρο. Υπέροχη ημέρα, υπέροχη και η μαρίνα, με τα γιωτ, την περατζάδα μπροστά από τις καφετέριες και τα μπαρ – εστιατόρια. Υπέροχο και το θρυλικό ΝΕΡΑΙΔΑ του Λάτση και του Αργοσαρωνικού, σταματήσαμε μπροστά του με δέος, βγάλαμε τις μηχανές και ετοιμαστήκαμε να το τραβήξουμε.
Μία φωνή πίσω μας, μας σταμάτησε. Ένας υπάλληλος – security μας ενημέρωσε ότι….. απαγορευόταν να βγάλουμε φωτογραφίες – βίντεο το πλωτό μουσείο μας (!!!) με φωτογραφικές κάμερες (μηχανές), αλλά μπορούσαμε όμως αν θέλαμε να το απαθανατίσουμε (ελεύθερα) με τα….. κινητά μας !!!!!
Η ίδια απαγόρευση ίσχυε για όλη την περιοχή της μαρίνας, όχι μόνο για το ΝΕΡΑΙΔΑ (υπάρχουν μάλιστα και σχετικές ταμπέλες που τις είδαμε μετά). Στις ταμπέλες βέβαια η απαγόρευση είναι γενική για φωτογραφίες – βίντεο χωρίς να εξαιρεί τα κινητά τηλέφωνα, αλλά καθώς φαίνεται, κατάλαβαν ότι θα ήταν εντελώς παράλογο έως και γελοίο, να απαγορεύσουν την χρήση κινητών (ή να ελέγχουν τον καθένα αν τηλεφωνεί ή φωτογραφίζει) όταν την πανέμορφη αυτή πράγματι περιοχή επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι, έλληνες και τουρίστες.
Συμπέρασμα (Ελληνικής τρελής πραγματικότητας) : Αν έχετε μία ακριβή ή και φθηνή φωτογραφική κάμερα, δεν μπορείτε να φωτογραφίζετε τα πλοία, μπορείτε όμως κάλλιστα αν έχετε ένα οποιοδήποτε κινητό, συμπεριλαμβανομένων οπωσδήποτε και των πανάκριβων με κάμερες φωτογραφικές – λήψης βίντεο, εκπληκτικών δυνατοτήτων και αποτελεσμάτων.
Εύγε και πάλι εύγε φοβερά – αθάνατα ελληνικά μυαλά !!!!!
Σημ.
Η φωτογραφία μου σημερινή, τραβηγμένη από το κινητό μου (ενημερωτικά, προς αποφυγήν πάσης….. δίωξης και καταδίωξης !!!!!).

Γιώργος Γκιβίσης

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ