Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Σε πύρινο κλοιό

Μάχες με επικίνδυνες φωτιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το πρωί, με τις Αρχές να πραγματοποιούν εκκενώσεις σε δεκάδες χωριά σε Αρκαδία, Αργολίδα, Αχαΐα και Ηλεία.

Οι ισχυροί άνεμοι έντασης ακόμα και 9 μποφόρ ενισχύουν τα πύρινα μέτωπα και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από οικισμούς προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια ενώ στην Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του ενώ βοηθούσε στο έργο της κατάσβεσης τη φωτιάς που πλησίαζε το χωριό.

Ενημέρωση…

ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης που μετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πυροσβέστης εκτέθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Δέχθηκε από τους γιατρούς τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.

ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Παρανέστι Δράμας. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη

9 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Και το χωριό Απιδούλα στην Πηνεία Ηλείας βρίσκεται σε πύρινο κλοιό – Δυστυχώς υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια και σε αυτό το χωριό

Updated: 9 λεπτά πριν
10 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Δασοκομάντος έφτασαν με ελικόπτερο στην Πηνεία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρήσουν όλη τη νύχτα με σκοπό να αναχαιτίσουν το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς για να μην απειληθούν και άλλα χωριά. Το ελικόπτερο αποβίβασε τους ειδικά εκπαιδευμένους δασοκομάντος στο Σιμόπουλο.

11 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Πηνεία Ηλείας – Στο χωριό Μαζαράκι υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια

Πρόκειται για τη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στο Μαστραντώνη Αχαΐας και δημιούργησε νέο πύρινο μέτωπο περνώντας στα όρια της Ηλείας

31 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης:

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο, 22 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για αύριο.

Τονίζουμε ότι, η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Updated: 29 λεπτά πριν
32 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης: Η πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν.

Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι η συνδρομή που παρέχουν Εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας.

Updated: 29 λεπτά πριν
33 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης: Αυτή την ώρα είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν σε οικισμούς σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας.

Σε αυτές τις πυρκαγιές οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και εθελοντές μας, έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνον διάσπαρτες εστίες.

Updated: 29 λεπτά πριν
39 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Το MEGA στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής

ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ
in.gr in.gr
Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στο Μαζαράκι Ηλείας όπως φαινόταν λίγο νωρίτερα με τους ανέμους στα 8 μποφόρ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ