Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια – Δεν κινδύνευσαν οικισμοί

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια – Δεν κινδύνευσαν οικισμοί – Ξεκινησαν νωρίς το πρωί ρίψεις νερού από 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

To μέτωπο έχει έκταση δύο χιλιομέτρων νοτιανατολικά από τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή, και έχει κάψει χορτολιβαδική κυρίως έκταση.

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ξεκίνησαν ρίψεις νερού.

 

Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα 50 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε υδροφόρες και 150 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας. Ισχυρή δυναμη της Πυροσβετικής παραμένει στο σημείο

 

 

Λίγο πριν τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

 

Όπως τόνισε το πρωί της Τετάρτης στο GOODNET, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας στο νομό Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρης η επιχείρηση της πυρσβεστικής ήταν γιγάντια προκειμενου να ελεγχθει η φωτιά. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσαν οικισμοί και δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν κάτοικοι και επισκέπτες απο τα σπίτια τους

 

Ο ίδιος τόνισε οτι η σημερινή μέρα προβλέπεται δύσκολη λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Πηγη:goodnet.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ