Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραμένουν δυνάμεις στο Ρέθυμνο για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις (φωτο – βίντεο)

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή του κρατικού μηχανισμού, κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Ακούμια του δήμου Αγίου Βασιλείου και επεκτάθηκε σε Σαχτούρια, Μέλαμπες μέχρι και Τριόπετρα.

Στην περιοχή επιχείρησαν 131 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα και αρχικά 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Συνδρομή υπήρξε και από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θυμίζουμε ότι στις 1:38 π.μ. τη νύχτα εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών

Οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις.

Εντωμεταξύ, ο αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Βαγγέλης Καπετανάκης, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές του δήμου Αγίου Βασιλείου, στους εθελοντές Αποκορώνου και Τριών Μοναστηριων, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην αντιπεριφέρεια και την Αστυνομία για την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε μια πολύ δύσκολη περιοχή. «Ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός από την πυροσβεστική με πολλές δυνάμεις από την έναρξη και η καλή συνεργασία όλων έφεραν θετικό αποτέλεσμα» καταλήγει.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ