Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει στους ιερείς το τρέξιμο κατά την Ανάσταση

Αυστηρή απαγόρευση θέτει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου στα όσα παρατηρούνται κατά την ακολουθία της πρώτης Ανάστασης το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου σε μερικούς ναούς.

«Tο ‘Ανάστα ο Θεός’ δεν θα πρέπει να καταργεί την προτροπή της Εκκλησίας ‘Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία…’»

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την προχθεσινή συνεδρία της υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όπως απαγορεύσει αυστηρώς το τρέξιμο στους ναούς από ιερείς (φωτογραφία, επάνω), για την αναγγελία της πρώτης Ανάστασης και οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες, πλην του σκορπισμού των φύλλων δάφνης με κόσμιο τρόπο από τους ιερείς, επιτρόπους και ιερόπαιδες.

Οπως σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, «το ‘Ανάστα ο Θεός’ δεν θα πρέπει να καταργεί την προτροπή της Εκκλησίας ‘Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία…’, ούτε και να οδηγεί στη διακωμώδηση της ακολουθίας».

Ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος ξεκαθαρίζει πως δεν αναφέρεται στην αφαίρεση των μαύρων καλυμμάτων από τις εικόνες, ούτε και στην εκ μέρους των πιστών έκφραση της χαράς με τα συνεχόμενα κτυπήματα των στασιδιών.

Ο Ειρηναίος και η Αννα…
Επίσης, πληροφορεί «το χριστεπώνυμο πλήρωμα» ότι ο φερόμενος ως ιερομόναχος Ειρηναίος, Γάλλος την καταγωγή, πρώην βατοπεδινός αγιορείτης και η φερόμενη ως Αννα, μοναχή εκ Ξάνθης, «ουδεμίαν σχέση έχουν με την Εκκλησία της Κύπρου, ούτε και φέρουν ιερατικό ή εκκλησιαστικό βαθμό» και το καλούν ν’ αποφεύγει οιαδήποτε μεταξύ τους επικοινωνία, όπως μεταδίδει το sigmalive.com. IN

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΚΟΣΜΟΣ