Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απάντηση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη και της ΝΕ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις δηλώσεις του Νίκου Ταχιάου

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Νίκου Ταχιάου από το Ηράκλειο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και τον ΒΟΑΚ, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και η ΝΕ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προχώρησαν στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Με έκπληξη ακούσαμε τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών να δηλώνει την μέχρι σήμερα άγνοιά του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Του υπενθυμίζουμε απάντηση σε σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση, μόλις στις 17 Μαΐου 2024: ”Στο πλαίσιο της ωρίμανσης του Έργου, η Υπηρεσία μας είχε ήδη προβεί στην υλοποίησης της προϋπάρχουσας σύμβασης για την Αεροφωτογράφιση, δημιουργία ορθοφωτοχαρτών και σύνταξη Φωτογραμμετρικών Διαγραμμάτων, για την αξιοποίηση του ευρύτερου χώρου του Αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης Ηρακλείου Κρήτης, ενέργεια η οποία είχε κριθεί ως αναγκαία προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, για την εκκαθάριση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της υπόψη έκτασης. Η εγκεκριμένη αυτή μελέτη παραδόθηκε εκ μέρους μας στις 13-03-2023 στο ΤΑΙΠΕΔ”.

Πώς είναι δυνατόν να έχει όλα αυτά τα στοιχεία από τον Μάρτιο του 2023 και να μην τα έχει διαβάσει; Τι παρέδωσαν στο ΤΑΙΠΕΔ; Και πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να μην έχει λάβει γνώση για όλα τα δεδομένα που ο Δήμος Ηρακλείου έχει καταθέσει στο Υπουργείο του εδώ και τρία χρόνια;

Μας κοροϊδεύει ο κ. Υφυπουργός. Χωρίς καν να κρατάει προσχήματα. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και την Κυβέρνηση της ΝΔ, το σχέδιό τους για το καλύτερο ακίνητο της χώρας, την έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», το έχουμε καταλάβει. Ας καταλάβουν κι εκείνοι ετούτο: Δεν θα τα καταφέρουν. Η έκταση του αεροδρομίου θα αξιοποιηθεί με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Και όχι των φίλων τους, όπως σχεδιάζουν.

Τα ψέματα όμως δεν εξαντλούνται σε αυτό το θέμα. Συνεχίζονται και με τον ΒΟΑΚ που όπως μας είπε ”γίνεται πραγματικότητα” και τα δήθεν ”εργοτάξιά” του, που ανακαλούνται προεκλογικά αλλά υπάρχουν μόνο για να στήνει φιέστες ο Κ. Μητσοτάκης. Το συγκριμένο ψέμα, δεν αξίζει καν διάψευσης. Όλοι όσοι περνάμε από τα συγκεκριμένα σημεία γνωρίζουμε ότι τίποτα απολύτως δεν έχει προχωρήσει. Κανένα έργο δεν τρέχει. Το μόνο που τρέχει πράγματι με μεγάλες ταχύτητες, είναι η εκτόξευση του κόστους του ΒΟΑΚ. Αυτό, μαζί με τα διόδια για όλους και παντού, είναι η προσφορά του Κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της ΝΔ στην Κρήτη.

Η δε απόπειρά του κ. Υφυπουργού να δείξει ”κατανόηση” στο δίκαιο αίτημα των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου για να μην γίνει ο ΒΟΑΚ αυτοκινητόδρομος διοδίων πόλης και διχοτόμησης του Ηρακλείου και του Γαζίου, δεν πείθει κανέναν. Άλλωστε, το ότι άλλαξε η κυβερνητική θέση με καθυστέρηση 5 ετών και μόνο μετά την προσφυγή των δυο Δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποτελεί λέει πολλά.».

Ηράκλειο, 8/06/2024

Το γραφείο τύπου της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ