Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το κανόνι της THOMAS COOK σε αυτό του FTI

Όπως δηλώνει ο ίδιος, η κατάρρευση της FTI, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, δεν πλήττει τόσο την συνολική οικονομία της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά κυρίως την αξιοπιστία των Τουριστικών Πρακτόρων που συνεργάζονταν μαζί της. “Προφανώς οι 150.000 τουρίστες που έφταναν ετησίως στην Κρήτη, θα διακινούνται πλέον μέσω άλλων οργανισμών”.

Εκτιμά δε πως η πραγματική άμεση οικονομική ζημία σε τουριστικές μονάδες της Κρήτης “δεν ξεπερνά συνολικά τα 2εκ. ευρώ” και αυτά, όχι από τις φετινές οφειλές οι οποίες έχουν ήδη εξοφληθεί“, αλλά από υπόλοιπα της εκκαθάρισης για το 2023”.

Ηράκλειο: Μικρή η ζημιά στον τουρισμό, παρά την ηχηρή κατάρρευση της FTI – Δεν ξεπερνούν τα 2εκ. ευρώ οι απώλειες συνολικά για τα ξενοδοχεία της Κρήτης
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, εκτιμά πως η πραγματική ζημιά “δεν είναι πολύ μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ, όντως από οφειλές παρελθόντων ετών“, αλλά εκφράζει ανησυχία για την μείωση του αριθμού των μεγάλων Τουριστικών Πρακτορείων στην Ευρώπη. Αυτό γιατί όπως υποστηρίζει, “η μείωση μέσα σε λίγα χρόνια των Ευρωπαϊκών Τουριστικών Οργανισμών από οκτώ σε μόλις τέσσερις, μπορεί οδηγήσει σε πρακτικές τύπου “καρτέλ”, πράγμα που θα σημάνει έλεγχο της τουριστικής αγοράς και διαμόρφωση των τιμών συνολικά προς τα πάνω τα επόμενα χρόνια “.

Ηράκλειο: Μικρή η ζημιά στον τουρισμό, παρά την ηχηρή κατάρρευση της FTI – Δεν ξεπερνούν τα 2εκ. ευρώ οι απώλειες συνολικά για τα ξενοδοχεία της Κρήτης
Πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης
Γεγονός είναι πως, για τους ανθρώπους της Τουριστικής Βιομηχανίας και στη χώρα μας τα προβλήματα του FTI ήταν γνωστά σε μεγάλο βαθμό.

Ο αιφνιδιασμός ωστόσο προήλθε από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την στήριξη του με την Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, στο ξεκίνημα μάλιστα της Τουριστικής Περιόδου, καθώς το δεδομένο σημαίνει απώλεια εσόδων και για το Γερμανικό κράτος.

ert

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ