Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο το πρώτο Υπουργικό συμβούλιο

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως σημείωσε ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι το εργαλείο αυτό βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού και προσέθεσε ότι μέτρα όπως αυτό θα συνεχιστούν αλλά πιο αναλυτικά οι ανακοινώσεις, συμπλήρωσε ο ίδιος, θα γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες όπως είπε, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η χώρα βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ. Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός.

Οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης κι η Μαρία Μάνη δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει και αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.

Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο (Τετάρτη) στις 11:00 σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.  ΠηγήPROTOTHEMA.GR

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ