Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Της πέταξαν την μαστογραφία στα σκουπίδια – Απίστευτες καταγγελίες για τον ΕΦΚΑ

Μια 52χρονη γυναίκα, καταγγέλλει πως της έχασαν την μαστογραφία της, την οποία κατέθεσε στο πλαίσιο λήψης του ιατρικού ιστορικού και κατά την διάρκεια προγραμματισμένου ραντεβού για υπέρηχο του μαστού. Η ίδια καταγγέλλει πως της πέταξαν την εξέταση στα σκουπίδια, υποστηρίζοντας ότι η γιατρός του τμήματος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά:

«Μου είπαν ότι έχω καρκίνο και πήγα για μαστογραφία. Προσκόμισα έναν φάκελο με κάποιες απαιτούμενες εξετάσεις που είχα κάνει και μου έχασαν την μαστογραφία. Η γιατρός είχε απαίσια συμπεριφορά. Αν πάθω κάτι σήμερα, κρίμα στο λαιμό τους. Είναι δυνατόν να χάσω τα χαρτιά μου, τόσο σημαντικά χαρτιά που τα έχω τόσο καιρό;

Μιλάμε για τρελά πράγματα. Δεν είναι τρόπος αυτός να εξυπηρετούν τον κόσμο. Η γιατρός με κοίταξε “στο φτερό” και μου είπε ότι δεν έχω τίποτα, ενώ έχω. Έχω παιδιά και εγγόνια και θέλω να τα χαρώ, είμαι 52 χρονών. Πού βρισκόμαστε; Σε ποιά εποχή;».

Μάλιστα, η καταγγέλλουσα ανέφερε στο zarpanews.gr, πως δεν της επέστρεψαν την μαστογραφία της όταν την ζήτησε πίσω και πως η γιατρός της είπε ότι την έχασε εκείνη (η καταγγέλλουσα): «Δεν έπεσε πουθενά η εξέτασή μου. Έχω χαρτιά 30 χρόνων και τα προσέχω σαν τα μάτια μου, ποτέ δεν έχω χάσει τίποτα.

Και εάν το έχανα, γιατί καθόμουν στα καθίσματα στον εξωτερικό χώρο του ΕΦΚΑ, δεν θα το έβλεπε η κόρη μου που ήμασταν μαζί; που είναι 35 χρονών; Αυτά είναι δικαιολογίες για να πασαλείψουν την αλήθεια». Την ίδια ώρα, στο zarpanews.gr έρχεται και δεύτερη καταγγελία, η οποία αναφέρεται για την ίδια ημέρα σε μια ακόμη αλλοδαπή γυναίκα και κάνει λόγο για ρατσιστική και απαξιωτική συμπεριφορά.Η δεύτερη καταγγέλλουσα αναφέρει στο zarpanews.gr (τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση του site), ότι την Πέμπτη το πρωί πήγε να ανανεώσει το βιβλιάριο υγείας της γιατί φαινόταν ανασφάλιστη ενώ είχε τα απαιτούμενα ένσημα ωστόσο τελικά δεν εξυπηρετήθηκε, διότι υπήρχαν πολίτες με προγραμματισμένα ραντεβού που είχαν προτεραιότητα, κάτι έγινε κατανοητό από την ίδια.

Διαμαρτύρεται ωστόσο για την συμπεριφορά εργαζόμενης, προϊσταμένης του μητρώου, για την οποία υποστήριξε πως «φώναζε και ούρλιαζε έξω έξω. Η κακία και ο ρατσισμός πάει φουλ. Απαίσιος τρόπος. Αυτά τα εφόδια δίνουν και στα παιδιά τους; Τα ραντεβού είναι διαθέσιμα μετά από ένα μήνα.

Έχουμε μικρά παιδιά που αρρωσταίνουν και πρέπει να τα πάμε στον γιατρό. Παίρνω φάρμακα για το αναπνευστικό. Να ήμουν ανασφάλιστη να το καταλάβω, αλλά δεν γίνεται να περιμένουμε το ραντεβού σε 1 μήνα και να είμαστε ανασφάλιστοι και χωρίς πρόσβαση στους γιατρούς. Μας μιλούσαν σα να ήμασταν ζώα και σκουπίδια».

Η απάντηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ Χανίων στις καταγγελίες

Από την πλευρά της διοίκησης του ΕΦΚΑ Χανίων, ο διευθυντής Σωτήρης Δρούτσος, σε επικοινωνία που είχε με το zarpanews.gr δηλώνει πως «την μαστογραφία την βρήκε η προϊσταμένη του μητρώου σε κάδο του χώρου και τις παρέδωσε στο τμήμα των ραντεβού. Όσο για τις ρατσιστικές συμπεριφορές δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου, ούτε μας έχει καταγγελθεί κάτι. Συνήθως εμείς είμαστε που ακούμε διάφορα».

Πηγή: zarpanews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ