Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Με απόλυτη επιτυχία ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής

Ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION» για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού – Γυμνάσιου – Λυκείου είναι γεγονός, με τη διοργάνωση του… μέλλοντος να λαμβάνει χώρα στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμένα Χερσονήσουμε απόλυτη επιτυχία, ενώ συγκέντρωσε και αρκετό ενδιαφέρον.

Διοργανωτές του του διαγωνισμού αυτού ήταν  η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.E.R.O, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου – Ε.Α.Κ.Η. και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Ηρακλείου. 

Οι συμμετοχές των ομάδων στο μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς ήταν  302 από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ιωάννινα , Αθήνα, Κόρινθο, Πάρος , Κως , Ρόδος),με εκπροσώπηση από Κύπρο, Εσθονία και Τσεχία.

Αξίζει να τονίσουμε πως αρκετές ήταν και οι διακρίσεις των Κρητικών μαθητών στο διαγωνισμό, ενώ αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι το ενδιαφέρον των νεαρών αλλά και των γονιών για τον τομέα αυτό ολοένα και μεγαλώνει.

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε και οι φωτογραφίες που μας έρχονται από το σημείο, αποδεικνύοντας τη συμμετοχή του κοινού.

Στις αξιοσημείωτες παρουσίες που εκπροσώπησαν την Κρήτη είναι αυτή της ομάδας “DELIVOROI”, με τους μαθητές να κατακτούν τη 2η θέση στο ποδόσφαιρο ρομποτικής, μένοντας πίσω μόνο από μια ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ