Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Tα πύρινα μέτωπα στη χώρα

 

Η κατάσταση στο μέτωπο στο Σέσκλο της Μαγνησίας
Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Σέσκλο της Μαγνησίας και καίει αγροτικές εκτάσεις και ξερά κυρίως χόρτα, αλλά σε συνδυασμό με τους ανέμους και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, καθιστούν την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς δύσκολη.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 4:00, περίπου, το απόγευμα, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου ενώ δεκάδες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή και ενισχύονται από δυνάμεις της ΒΙΠΕ Βόλου με πολλά πυροσβεστικά οχήματα και από πολλά υδροφόρα οχήματα του Δήμου Βόλου.

Προς το παρόν η φωτιά κατακαίει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, αλλά η φορά του ανέμου είναι τέτοια που «απειλεί» τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Αποχώρησε από το συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από το συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας αφού ενημερώθηκε από το υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Ηράκλεια της Αρχαίας Ολυμπίας

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 52 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 17 οχήματα, καθώς και μία ομάδα επτά πυροσβεστών από την Μάλτα, που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα πιθανές αναζωπυρώσεις.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.  ethnos.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ