Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Bye bye ANEK… Σήμερα υπεγράφη η συμφωνία με την ATTICA

Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία μεταξύ της Attica και τους μεγαλύτερους πιστωτές και μετόχους της ΑΝΕΚ, που εκπροσωπούν ποσοστό 57,70% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Attica

H «ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής η «Εταιρία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 21.9.2022 ανακοίνωσης της Εταιρίας με τίτλο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΚ», υπεγράφη σήμερα 23.9.2022 η σχετική συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές, καθώς και τους μετόχους της «ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» που εκπροσωπούν ποσοστό 57,70% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου.

Οι στόχοι

Oι τρεις στόχοι που εξασφαλίζονται από την συμφωνία απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, είναι η δημιουργία ενός μεγάλους υγιούς ακτοπλοϊκού ομίλου, η διάσωση μια ιστορικής ακτοπλοϊκής εταιρείας, της ΑΝΕΚ και η περαιτέρω βελτίωση του παραγόμενου ακτοπλοϊκού έργου με ένα πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο στόλο.

Ο αναμενόμενος εδώ και καιρό «γάμος» αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αλλά και την ευρύτερη μεσογειακή ακτοπλοϊκή αγορά καθώς με την απόκτηση της ΑΝΕΚ ο όμιλος Attica Group θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μεταξύ όλων των ακτοπλοϊκών ομίλων αναφορικά με τη δυνατότητα διακίνησης επιβατών (πάνω από 49.000), στην τρίτη θέση με όρους μεταφορικής ικανότητας οχημάτων (με περισσότερα από 40.000 lane meters) και στην τέταρτη θέση από την άποψη μεγέθους του στόλου.

zarpanews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ