Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

560 αστικές πυρκαγιές και 158 δασικές πυρκαγιές την τελευταία εβδομάδα

Τον απολογισμό δράσης του Πυροσβεστικού Σώματος για την τελευταία εβδομάδα, δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα, κλήθηκε να επέμβει σε 560 αστικές πυρκαγιές και 158 δασικές πυρκαγιές. Σε πολλές περιπτώσεις η έναρξη αυτών των πυρκαγιών προκλήθηκε και από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στον Ελλαδικό χώρο τις τελευταίες ημέρες.

Όπως είχε ενημερώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, τις προηγούμενες ημέρες, εκδηλώθηκαν στη χώρα μας ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Συνολικά, το Πυροσβεστικό Σώμα από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 25 Αυγούστου 2022 έως σήμερα, κλήθηκε να επέμβει σε 912 περιπτώσεις παροχών βοηθείας.

Χαρακτηριστικά, εχθές, Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, κατά τις απογευματινές ώρες, στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη περιοχή του Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας ισχυρής χαλαζόπτωσης και αυξημένης έντασης ανέμων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, δέχτηκε 40 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.

Παραμένουμε όλοι προσεκτικοί, ιδίως στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν καιρικά φαινόμενα. Αναζητούμε οδηγίες αυτοπροστασίας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Με απλές κινήσεις μπορούμε να προστατευτούμε.

Αναφορικά με τις δύο σεισμικές δονήσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα 12.56 και 13.10 στη θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοδυτικά της Σάμου, τo Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ δεν έχει λάβει καμία κλήση για αναφορά τραυματισμού ή ζημιάς.

Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι ακόμη βρισκόμαστε εντός της αντιπυρικής περιόδου και είναι δεδομένο ότι δασικές πυρκαγιές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται. Συνεπώς, το Πυροσβεστικό Σώμα εξακολουθεί να παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τους.

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η κυριότερη αιτία εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών είναι η ανθρώπινη αμέλεια. Επομένως, πρέπει όλοι μας να επιδεικνύουμε πολλή προσοχή. Είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης, είναι ζήτημα προστασίας του εαυτού μας, των γύρω μας, του περιβάλλοντος».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ