Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντυχάκης κατά Γεωργιάδη: Κυνικός υποστηρικτής των νοσοκομείων-επιχειρήσεων ο Αδ. Γεωργιάδης

“Ως κυνικός απολογητής του πιο εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, όπου οι ασθενείς αντιμετωπίζονται μόνο ως πελάτες και τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις” – σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ – εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

Μην κρύβοντας μάλιστα την ενόχλησή του που το ΚΚΕ έκανε “φύλλο και φτερό” τα κυβερνητικά ψεύδη για τα απογευματινά χειρουργεία και τις άλλες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, κατέφυγε στον πιο χοντροκομμένο αντικομμουνισμό.

«Εγώ καπιταλιστής είμαι (…) πιστεύω στον καπιταλισμό, τον θεωρώ το πιο επιτυχημένο σύστημα», ανέφερε και αμέσως μετά έκανε …ιδεολογικό μάθημα για το «δικαίωμα της επιλογής» που προσφέρουν τα εμπορευματοποιημένα συστήματα Υγείας.

«Εμείς δεν επιβάλλουμε σε κανέναν να πάει να κάνει απογευματινά χειρουργεία. Το μόνο που κάναμε είναι ότι δίνουμε την ελευθερία της επιλογής» στους ασθενείς και στους γιατρούς, είπε βαφτίζοντας «επιλογή» το να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά, αλλιώς θα περιμένεις να πεθάνεις στη λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο.

Κάνοντας δε και …μάθημα ιστορίας, υποστήριξε ότι «υπήρχε εργολαβία από την Αρχαία Ελλάδα», όπου «οι γιατροί βλέπανε τα χειρουργεία ως μέσο προσπορισμού κέρδους», για να λάβει την πληρωμένη απάντηση από τα έδρανα του ΚΚΕ πως «και δούλους είχε» η Αρχαία Ελλάδα, «να τους αντιγράψουμε και αυτούς»!

Μετά την αποκάλυψη του ψέματος του ότι τάχα το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου -όπου μεταφέρθηκε ο νέος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα- δεν εφημέρευε, άλλαξε το τροπάρι. «Το νοσοκομείο μπορεί να εφημερεύει, αλλά δεν εφημέρευε η χειρουργική κλινική», είπε, καθώς όντως εκείνη τη μέρα δεν υπήρχε γενικός χειρουργός σε εφημερία, σε μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής υποστελέχωσης του συστήματος Υγείας που καλείται να σηκώσει ένα τεράστιο βάρος χωρίς το αναγκαίο προσωπικό.

Για τον 72χρονο καρκινοπαθή που έβαλε τέλος στη ζωή του περιμένοντας το φάρμακό του, εμμονικά προκλητικός φόρτωσε την ευθύνη στο ίδιο το θύμα, υποστηρίζοντας πως δεν προσήλθε στο ραντεβού του, δηλαδή όταν πια είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

Κατόπιν όλων αυτών, είχε το θράσος να εγκαλέσει το ΚΚΕ ότι «εκμεταλλεύεται ένα τραγικό γεγονός» και ότι «βρίζει το ΕΣΥ και τους γιατρούς», όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει επισημάνει άπειρες φορές ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν μόνο χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού τους.

Απάντηση από το ΚΚΕ 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης απάντησε επικαλούμενος για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου τον ίδιο τον Σύλλογο των Εργαζομένων.

Αναφέρθηκε ακόμη στον θάνατο του 72χρονου καρκινοπαθούς, σημειώνοντας πως είναι αποτέλεσμα της πολιτικής για το Φάρμακο. Για την εξέταση pet scan, την οποία ο καρκινοπαθής δεν μπορούσε να κάνει λόγω της μεγάλης λίστας αναμονής, υπογράμμισε πως η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αρνείται να το έχει σε ολοήμερη λειτουργία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ