Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική και να σταματήσει το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας

Η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης με διαδοχικές κερδοφόρες χρονιές. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους οι πελάτες της εταιρείας άγγιξαν τα 1,72 εκ, αφού προστέθηκαν 133.000 νέοι ασφαλισμένοι στο πελατολόγιο της σε σχέση με το 2022. Η αύξηση σε όρους νέου χαρτοφυλακίου για το 2023 πλησίασε το 19,3% σε σχέση με το 2022, με τα συνολικά ασφάλιστρα που προέρχονται από νέους πελάτες να αγγίζουν τα 508 εκ. ευρώ.
Εξίσου κερδοφόρα ξεκίνησε και η νέα χρονιά, με τα ασφάλιστρα νέου χαρτοφυλακίου τον Ιανουάριο του 2024 να είναι αυξημένα, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023, κατά 48,1%, αγγίζοντας τα 65 εκ. ευρώ.
Ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας φαίνεται ότι αυξάνεται συνεχώς, μόλις πέρυσι η διοίκηση προχώρησε στην απόλυση 33 μακροχρόνια εργαζόμενων μέσω εταιρειών ενοικίασης. Φέτος όλα δείχνουν ότι η διοίκηση της εταιρείας θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, αφού έχει διαμορφώσει ένα πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας των εργαζομένων. Μοχλός σε αυτό αναδεικνύεται η νέα μορφή «αξιολόγησης», την οποία προϊστάμενοι και στελέχη συνοδεύουν ανοιχτά με απειλές μαζικών απολύσεων-εκκαθαρίσεων.
Ταυτόχρονα, η εταιρεία εντείνει τις προσπάθειές της για την κατάργηση κατεκτημένων δικαιωμάτων μέσω συμψηφισμού επιδομάτων, ατομικών συμβάσεων, άρνηση υπογραφής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις που να αντιστοιχούν στο αυξανόμενο κόστος ζωής. Ενώ αυξάνεται συνεχώς η πίεση και εντατικοποίηση της δουλειάς, μη τήρησης του ωραρίου εργασίας, αξιοποιώντας και την τηλεργασία με τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι μετά το 8ωρο, καθώς επίσης αναγκάζονται να περιορίζουν ακόμα και το διάλειμμα στο ελάχιστο.
Ενώ, δηλαδή απαιτούνται προσλήψεις που να ανταποκρίνονται στην αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας, αντίθετα η διοίκηση διακινεί μέσω υψηλόβαθμων στελεχών ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση προσωπικού κατά 10%.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για:
– Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής.
– Να σταματήσει το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας υπό την απειλή των απολύσεων που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
– Να τηρείται το ωράριο εργασίας, να μην παραβιάζεται με οποιονδήποτε τρόπο και να διασφαλιστεί ο χρόνος διαλείμματος.
Οι Βουλευτές
Κατσώτης Χρήστος
Αμπατιέλος Νίκος
Δάγκα Βιβή
Κανέλλη Λιάνα
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κτενά Αφροδίτη
Παφίλης Θανάσης
Τσοκάνης Χρήστος
Στολτίδης Λεωνίδας
Συντυχάκης Μανώλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ