Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Διέγραψαν τον Κατρούγκαλο επειδή είναι μαρτυριάρης»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μίλησε σε μεγάλη προεκλογική ομιλία στο παλε ντε σπορ με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

«Εσείς κάνατε την αποψινή συγκέντρωση τον καλύτερο πρόλογο της Κυριακής», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός με τους παρευρισκομένους να φωνάζουν «όλη η Ελλάδα είναι μπλε».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτάζει η μισή Ελλάδα, όμως αυτή τη φορά γιορτάζει η δημοκρατία και θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα. Η Κυριακή που μας έρχεται θα είναι η μέρα που θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού. «Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και γι’ αυτό ο κατώτατος μισθός πήγε από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ, δύο μηνιάτικα παραπάνω».

Μίλησε ακόμα για τους συνταξιούχους και αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατυρούγκαλου, λέγοντας πως «θα έρθω μετά σ’ αυτά που είπε ο κ. Κατρούγκαλος».

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν κάποια γιουχαΐσματα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει πως δεν χρειάζονται «αποδοκιμασίες, η καλύτερη αποδοκιμασία είναι η ψήφος σας στην κάλπη την Κυριακή που έρχεται».

«Οι συνταξιούχοι που είναι μαζί μας είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις μετά από 12 χρόνια και όσοι αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου θα συνεχίσουν να ενισχύονται έως ότου αυτή σβήσει οριστικά», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους μεγάλους αδιαπραγμάτευτους κεντρικούς στόχους για την επόμενη τετραετία που είναι:

καλύτεροι μισθοί για όλους
αξιοπρεπής δημόσια υγεία για όλους
αποτελεσματικό κράτος και
περήφανη πατρίδα
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «σε αυτά τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην αγορά εργασίας οφείλουμε καλύτερες θέσεις εργασίας» και προανήγγειλε πως ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 950 ευρώ εντός τετραετίας και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ.

Επίσης προανήγγειλε πως το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι αυξημένο μέσα στο 2024 κατά 500 εκατομμύρια «για να στηρίξουμε τις οικογένειες. Πρέπει να στηρίξουμε την εργαζόμενη μητέρα, τις ελληνικές οικογένειες», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και όπως ανέφερε το αφορολόγητο σε οικογένειες με παιδιά θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ.

«Αναθεωρούμε το πλαίσιο των τεκμηρίων, θα τα μειώσουμε κατά 30%. Θα μειώσουμε κατά 10% ακόμα τον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα και θα μειώσουμε μία μονάδα ακόμα τις εισφορές και τέλος θα καταργήσουμε εντός τετραετίας τον τελευταίο μνημονιακό νόμο, το τέλος επιτηδεύματος. Αυτό δεν θα γίνει με λόγια του αέρα αλλά με επενδύσεις, πολλές επενδύσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τους «πιο αδίστακτους αντιπάλους που έχουμε», ενώ χαρακτήρισε «απειλητική νάρκη» την απλή αναλογική, την οποία όπως είπε είναι «μία παγίδα ακυβερνησίας» που μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να πάρει ρεβάνς, ενώ απέτυχε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός ενώ από το κοινό ακούστηκαν πάλι γιουχαΐσματα. «Σας είπα η καλύτερη αποδοκιμασία είναι να γεμίσουν οι κάλπες της Κυριακής με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου με τις οποίες άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επαναφοράς των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ήταν παλιά με το νόμο Κατρούγκαλου που καταργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον οποίο χαρακτήρισε «μαρτυριάρη και έκανε λόγο για κίνδυνο φοροεπιδρομής σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποκαλύπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότερο όσο πάμε προς τις κάλπες. Ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Τι μας είπε ο κ. Κατρούγκαλος; Θέλει ο ΣΡΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό. Έσπευσαν να τον διαγράψουν γιατί είναι μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη όμως τους κρατάνε ακόμα. Ο κίνδυνος μιας φοροεπιδρομής υπάρχει αλλά δεν θα τους γίνει το χατίρι, θα μείνουν μόνοι τους στον μίζερο και σκοτεινό κόσμο τους», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. ΠηγήIN.GR

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ