Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται, δεν είναι βολικός εταίρος

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τον ποιοι άλλοι πολιτικοί οι παράγοντες του δημοσίου βίου παρακολουθούνται ζήτησε ο Μιχάλης Κατρίνης

«Προφανώς η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν σας βοήθησε να καταλάβετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός ετέρος», είπε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε  «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να υποβαθμίσετε το γεγονός της παρακολούθησης».

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ συνιστούν θεσμική εκτροπή», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν αντέχει την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό αποχωρεί, είπε ο Μιχάλης Κατρίνης όταν ο πρωθυπουργός έφυγε από την αίθουσα της Βουλής.

Ποιοι άλλοι πολιτικοί οι παράγοντες του δημοσίου βίου παρακολουθούνται ρώτησε τον πρωθυπουργό.

Δεν ξέρατε, δεν ρωτήσατε να μάθατε δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε ποιοι παρακολοθούνται κατά τη δική σας διακυβέρνηση.

Χαρακτήρισε τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ διακοσμητικό. Ποιος ήταν όμως αυτός που τον επέλεξε με μια φωτογραφική τροπολογία; Ποιος υπήγαγε την ΕΥΠ στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού;».

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη νομιμότητα γιατί η δημοκρατία δεν ανέχεται καθεστωτικές νοοτροπίες που την υπονομεύουν, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουμε σε σκοτεινές περιοχές στο παρελθόν».

Ο Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους πολλές φορές να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο πρωθυπουργός για «ποιο λόγο παρακολουθούσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη», προσθέτοντας αν «απειλούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια».

«Καταθέτουμε αίτημα να προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία που προκάλεσαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη», είπε ο κ. Κατρίνης. «Να δούμε ποιος φοβάται να αποκαλύψει για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Η ΕΥΠ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο είπε και αναφέρθηκε στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για της αλλαγή της.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός και δεν εκβιάζεται» είπε και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά μας είναι η αποκάλυψη της αλήθειας.

«Δημοκρατία ή αυταρχισμός, κράτος δικαίου ή επιτελικό παρακράτος», είναι το δίλλημα του ελληνικού λαού

in.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ