Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την μη έγκαιρη πληρωμή των εργαζομένων μέσω της «Σύμβασης Μίσθωσης Έργου Εκπαιδευτή Επαγγελματικής Κατάρτισης »

Οι εκπαιδευτές των Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Δ.Ι.Ε.Κ.) υπογράφουν 6μηνη σύμβαση μίσθωσης έργου με το «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης» (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Η σύμβαση υπογράφεται στο τέλος κάθε εξαμήνου.
Οι συμβάσεις για τους εκπαιδευτές στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, για το Β εξάμηνο του 2023 υπογράφτηκαν στις 6 Φλεβάρη του 2024, δηλαδή μια εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση του Ά εξαμήνου που τελειώνει 14/2/2024. Το γεγονός αυτό γεννά προβλήματα στους ίδιους τους εκπαιδευτές που δουλεύουν χωρίς ασφάλεια και χωρίς μισθό για ένα ολόκληρο 6μηνο.
Στη σύμβαση που υπογράφτηκε αναφέρεται «Η καταβολή της αμοιβής στον/ην εκπαιδευτή θα γίνει με την ολοκλήρωση του Έργου και θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό των Πράξεων «Επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ (καταρτιζόμενοι έως 29 ετών ΕΑΕΚ)» με MIS 5189726 και «Επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ (καταρτιζόμενοι εκτός ΠΑΝ)» με MIS 5189727, Β’ φάση, που πρόκειται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» (ΠΑΔΚΣ 2021-2027).»
Έως και σήμερα, παρότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο εξάμηνο (14/2/2024) και η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης (6/2/2024) δεν έχουν επιστραφεί ακόμα οι συμβάσεις υπογεγραμμένες από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και δεν έχει γίνει καμία πληρωμή με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν εισόδημα. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί αγωνία και ανασφάλεια για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και υποχρεώσεων για τους εκπαιδευτές που εκτελούν παρόλα αυτά με συνέπεια τα καθήκοντα τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έτσι ώστε:
– Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
– Να υπογράφονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στα ΣΑΕΚ από την πρώτη μέρα εργασίας τους για να μπορούν να έχουν την ασφαλιστική κάλυψη που προβλέπεται και να καταβάλλονται οι μισθοί και οι συνολικές τους απολαβές σε μηνιαία βάση και όχι στο τέλος του έργου.
Οι Βουλευτές
Κανέλλη Λιάνα
Δελής Γιάννης
Διγενή Σεμίνα
Έξαρχος Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κομνηνάκα Μαρία
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος
Μεταξάς Βασίλης
Παπαναστάσης Νίκος
Συντυχάκης Μανώλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ