Connect with us

ΑΠΟΨΗ

Λιμάνι του Ηρακλείου είναι ISPS

Λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα, από δημοσιογράφους, απλούς επιβάτες και γενικά ανθρώπους που είναι χρόνια στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Θα δώσουμε απαντήσει!

Γιατί πραγματικά βγήκαν οι άνθρωποι από τα ρούχα τούς!

Μια απλή εργασία σήμερα στο Λιμάνι του Ηρακλείου….

Με αφορμή τη φωτογραφία, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στον αρμόδιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου;

Και στην αρμόδια υπηρεσία Security;

Όποιος λοιπόν, θέλει να εργαστεί στην προβλήτα 1, που τα επιβατικά πλοία προς Πειραιά, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και υπάρχει απαγόρευση στην είσοδο πχ. από τις 09:00 έως 7:00 εφαρμόζεται το ISPS;

Χωρίς άδεια από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Έχουμε ζητήσει αλλά μας λένε ότι πρέπει να πάρουμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας! Τελικά; Ποιος έχει το “μπαλάκι” ποιος είναι ο αρμόδιος για μια άδεια!

Μιας που δεν θα πάρουμε απαντήσεις, όπως είπαν σήμερα το κέντρο ελέγχου “Μας απειλείται”, Επειδή πήγαμε στο λιμενικό, για τα παράπονα μας!  Εμείς δεν κάνουμε καμιά απειλή!

Μόνο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου μας εξυπηρέτησε και πάλι δεν μας αφήσαν.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου είπε ένα “ΟΧΙ” σαν του Μεταξά! Γιατί η άδεια δεν ήταν γραπτά!

 

Τα μόνα λιμάνια που έχουν αυτή τη αυστηρότητα είναι της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας του Ηρακλείου του Ρεθύμνου για τη είσοδο και έξοδο ανθρώπων καθώς υπάρχουν πλοία που εκτελούν πλόες εξωτερικού και στα λιμάνια που πλησιάζουν κρουαζιερόπλοια δεν αφήνουν τον κόσμο να πλησιάσει… Εμείς δεν θέλαμε να εισέλθουμε σε κάποιο Κρουαζιερόπλοιο.

Μιας που δεν θα πάρουμε απαντήσεις, όπως μας είπαν σήμερα το κέντρο ελέγχου “Μας απειλείται”, Επειδή πήγαμε στο λιμενικό, για τα παράπονα μας!

Εμείς δεν κάνουμε καμιά απειλή!

Διαβάστε τι αναφέρει ο νόμος:

ISPS
Απότοκος των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, ο ISPS Code ή αλλιώς International Ship and Port Facility Security, έχει ως στόχο την οργάνωση πλοίων και λιμανιών κατά τρόπους ώστε το έργο τρομοκρατών να καταστεί αδύνατο, ή τουλάχιστον δύσκολο. Στην εφαρμογή του ακολουθεί την μέθοδο του ISM Code – η οποία δεν είναι άλλη από την μεθοδολογία συστημάτων εξασφάλισης Ολικής Ποιότητος – ώστε να δημιουργεί μέσω χαρτομονοπατιών τεκμηριωμένες υπαιτιότητες. Οι υπεύθυνοι αυτοί θα τιμωρηθούν από τις αρχές για παράλειψη καθήκοντος αν κάτι συμβεί, σαν αυτοί να είχαν την ιδέα να οργανώσουν τρομοκρατικό χτύπημα. Σε κάθε περίπτωση, όσοι θεωρηθούν υπαίτιοι θα τιμωρηθούν, η σημαία θα έχει κάνει το καθήκον της και το λαϊκό συναίσθημα περί δικαιοσύνης θα έχει ικανοποιηθεί.

Η συμμόρφωση προς τις επιταγές του ISPS Code, ο οποίος πέρασε σε χρόνο ρεκόρ μέσα από ένα πιεζόμενο εκ των γεγονότων IMO, ελέγχεται ήδη στα λιμάνια από το Port State Control και τα πιστοποιητικά του εκδίδονται από τις σημαίες ή τους νηογνώμονες αναγνωρισμένους από τους οργανισμούς. Εκτός από τους νηογνώμονες, οι εθνικές αρχές κάθε χώρας έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν όργανα και διαδικασίες οι οποίες θα κρίνουν ποιοι άλλοι οργανισμοί θα δύνανται να πιστοποιούν λιμάνια (και πλοία) και με ποια προσόντα.

Κατανοούμε τον νόμο και ζητάμε άδεια για να εργαστούμε  με νομιμότητα. 

Εμείς δίνουμε συγχαρητήρια στην αρμόδια υπάλληλο φυλάξεις που έκανε, σωστά την εργασίας της.

Θα ήταν καλό  να υπάρχει μια ταμπέλα που να λέει απαγορεύεται η είσοδος στις ώρες, πχ. 09:00 έως 7:00.

Είμαστε για την αλήθεια του συμπολίτη μας.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΑΠΟΨΗ