Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καταψηφίστηκε με 156 “όχι” η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Με 156 ψήφους κατά έναντι  143 υπερ καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αυτή την φορά σχεδίασε πολύ καλύτερα την… απόδρασή του από την Βουλή και τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την αποκάλυψη των στοιχείων της ΑΔΑΕ για το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών».

Αντί να φύγει βιαστικά όπως έκανε στην αντίστοιχη συζήτηση της 8 Δεκεμβρίου όταν ο Αλέξης Τσίπρας απαίτησε να μάθει γιατί παρακολουθούνταν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στηρίχθηκε στην διαδικασία που προέβλεπε την απουσία δευτερολογιών, ώστε να κλείσει την συζήτηση και να μην απαντήσει στα ίδια ακριβώς ερωτήματα.

Έτσι το μόνο που αποκόμισαν οι πολίτες από την  η συζήτηση και την ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας ήταν η γνώση πως η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας των 156 μελών (έστω και με διαφορετικό σκεπτικό για τον κάθε βουλευτή) παρέχει κάλυψη στις πρακτικές παρακράτους που ακολούθησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διευρυμένη χρονικά ομιλία του δεν έδωσε καμία απάντηση στο γιατί παρακολουθήθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τα 6 πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Αρκέστηκε να αναφέρει πως η υπόθεση βρίσκεται «στα χέρια της δικαιοσύνης» παραπέμποντας στην πρακτική του να μην δοθούν απαντήσεις πριν η χώρα φτάσει στις κάλπες.

Επίσης ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον τρόπο με τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας τα τεκμήρια των παρακολουθήσεων. Χαρακτηρίζοντας «εκτός πλαισίου» τις επαφές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την ΑΔΑΕ καθώς και τον τρόπο που λειτούργησε η ανεξάρτητη αρχή.

Μίλησε για «προσωποποιημένη ενημέρωση» στον Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε πως οι επισυνδέσεις που έγιναν ήταν νόμιμες. Επίσης επιχείρησε να παρουσιάσει την προσπάθεια αποκάλυψης του δικτύου των υποκλοπών σχεδόν ως …αντεθνικό σχέδιο. Υποστηρίζοντας πως τα όσα έρχονται στο φώς της δημοσιότητας αναπαράγονται από τον τουρκικό τύπο.

Όπως ήταν αναμενόμενο από τις τοποθετήσεις των βουλευτών της Ν.Δ στην 3ημερη συζήτηση, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την τακτική του συμψηφισμού, χρησιμοποιώντας ως «επικοινωνιακά αντίβαρα» τις αναφορές σε σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα και σε άλλα θέματα όπως το προσφυγικό και η υπόθεση της Novartis.

Από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα για πολλοστή φορά στην Βουλή τέθηκε το ερώτημα του γιατί παρακολουθούνταν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισημαίνει ότι αυτή την φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καλείται να απαντήσει σε δημοσιεύματα αλλά σε αποδείξεις της ενοχής του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται για «αποδείξεις από την επίσημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους». Σημείωσε μάλιστα για τις υποκλοπές απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «δεν πρόκειται για κάποιο λάθος που αν το γνωρίζατε δε θα το επιτρέπατε να συμβεί. Πρόκειται για σχέδιο καλά οργανωμένο. Δε πρόκειται για ρυπαρό δίκτυο.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Δε πρόκειται για μια αστοχία. Πρόκειται για μοντέλο διακυβέρνησης που δεν έστησε κανένας άλλος, πέραν από εσας τον ίδιο, από τη πρώτη μάλιστα μέρα που αναλάβατε τη διακυβέρνηση του τόπου».

Επίσης απεύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα για κάθε παρακολούθηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνδέοντας αυτές που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα αφήνοντας αιχμές για πρακτικές …Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ