Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αποδυναμώνουν Έβρο και νησιά για να στείλουν τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Μέσω ελεγχόμενων διαρροών, το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει ότι το ΓΕΣ με άνωθεν εντολή προχώρησε στην απόσυρση συγκεκριμένου αριθμού σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού BMP-1 από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τελικό προορισμό το Ουκρανικό μέτωπο!

Ωστόσο, το ΓΕΕΘΑ για να δικαιολογήσει την ενέργεια του αυτή που στερείται στοιχειώδους επιχειρησιακής σκοπιμότητας, διοχετεύει σαθρές δικαιολογίες τις οποίες βεβαίως προβάλλουν αμάσητες διάφορα συστημικά ΜΜΕ που έχουν μετατραπεί σε «ντουντούκα» των Δυτικών Συμμάχων, κυρίως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Υποστηρίζουν λοιπόν οι συστημικές «ντουντούκες»:

1ον: Η μεταφορά των συγκεκριμένων BMP-1 έγινε από τα νησιά προς στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να συντηρηθούν, καθώς τα περισσότερα δεν είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση.

Υπήρχαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τεθωρακισμένα οχήματα BMP-1 που ήταν σε μακρά ακινησία; Εάν όντως συνέβη πρόκειται για Εθνικό Έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες!
Και μετά τη συντήρηση τους (BMP-1) θα επιστρέψουν στα ελληνικά νησιά; Φυσικά και όχι! Θα προωθηθούν στην Ουκρανία; Γιατί το αποκρύπτετε κύριοι με τα «λιλιά» του ΓΕΕΘΑ;
2ον: Τα BMP-1 αντικαταστάθηκαν από Μ-1113 και Μ-1117, τα οποία όπως υποστηρίζουν οι διαρροείς του ΓΕΕΘΑ είναι «πολύ πιο κατάλληλα για το νησιωτικό έδαφος». Ok, ας το δεχτούμε! Εάν είναι έτσι γιατί δεν είχατε κάνει αυτή τη μετακίνηση τόσα χρόνια;

Γιατί δεν λέτε πόσων ετών είναι τα Μ-1113 και τα Μ-1117;

Και αν όντως είναι τόσο αξιόμαχα τα Μ-1113 και τα Μ-1117, από πού τα αποσύρατε για να τα πάτε στα νησιά; Από τον Έβρο; Δηλαδή αποδυναμώνεται και ο Έβρος για να ενισχυθεί το Ουκρανικό μέτωπο! Αυτό και μόνο συνιστά εθνικό έγκλημα!

3ον: Ισχυρίζεστε ότι θα στείλετε στον Έβρο τα Marder όταν έρθουν στην Ελλάδα και όταν καταστούν επιχειρησιακά ικανά; Γνωρίζετε πόσος χρόνος απαιτείται για να φτάσουν τα ετοιμοπόλεμα Marder στον Έβρο; ΟΧΙ δεν το γνωρίζετε! Και μέχρι τότε ο Έβρος θα παραμείνει αποδυναμωμένος από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού; Αυτό δεν είναι εθνικό έγκλημα;

Κύριοι του ΓΕΕΘΑ με τα «λιλιά»: Από τις πρώτες μέρες φοίτησης σας στη Σχολή Ευελπίδων ένα πράγμα ακούγατε συνεχώς από τους δασκάλους σας: Ο Έβρος και τα νησιά, ολόκληρο το Ανατολικό μέτωπο της χώρας δεν μπορεί να παραμείνει αποδυναμωμένο ούτε στιγμή για χάρη κανενός εξωτερικού παράγοντα! Εσείς σήμερα γιατί το κάνετε αυτό που -όπως λέτε οι ίδιοι οι στρατιωτικοί- συνιστά εθνικό έγκλημα;

Κύριοι του ΓΕΕΘΑ με τις χρυσοποίκιλτες στολές και τίγκα τα παράσημα στο στήθος, η άσκηση δεν σας βγαίνει και οποιαδήποτε μανούβρα και εάν κάνετε συνιστά εθνική προδοσία. Δεν το λέμε εμείς οι απέξω. Οι δικοί σας συνάδελφοι το λένε, οι εα στρατιωτικοί!

Και όπως οι ίδιοι παρατηρούν η νεότερη ιστορία του τόπου βαρύνεται αφενός με την ολέθρια απόφαση της χούντας να αποσύρει την ελληνική Μεραρχία από την Κύπρο και αφετέρου με τη φράση Καραμανλή : «Η Κύπρος κείται μακράν» που στοιχειώνει ακόμη και σήμερα την κυβερνώσα παράταξη.

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ