Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Γιάννης Γρύλλος παίρνει τα πλοία του Attica Group

Και στο σημείο αυτό η στήλη απεκδύεται το ένδυμα της κυνικής αμεσότητας και βάζει τη στολή των δημοσίων σχέσεων και με το ανάλογο ύφος αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας Γιάννης Γρύλλος έκλεισε ήδη μια ενδιαφέρουσα συμφωνία με τη Strix Holdings ώστε να αποκτήσει έναν μεγάλο αριθμό πλοίων Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. Με τον τρόπο αυτό ενισχύει τον στόλο του και ταυτόχρονα διευκολύνει την Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει ταχύτερα για τη συγχώνευση του Attica Group με την ΑΝΕΚ. Η Attica Group σήμερα διαχειρίζεται 30 πλοία, 20 συμβατικά επιβατηγά οχηματαγωγά, 9 ταχύπλοα και ένα φορτηγό οχηματαγωγό.

Θα χυθεί πολύ… χρήμα στο Ηράκλειο
-Και αφού λοιπόν βαφτίσαμε την ανάγκη (τεμαχισμού της Attica Group) φιλοτιμία (o Γ. Γρύλλος παίρνει καράβια) έχουμε στη μια γωνία του ρινγκ έναν ισχυρό παίκτη που χτυπάει με αξιώσεις το λιμάνι Ηρακλείου και διαθέτει έναν βραχίονα (Γ. Γρύλλος) να έχει αεροπορική εταιρία και σε λίγο καράβια και τον άλλο (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) να έχει το νέο αεροδρόμιο και να χτυπά τον ΒΟΑΚ. Απέναντί τους ο Ναπολιτάνος Εμ. Γκριμάλντι, που δηλώνει αποφασισμένος να πάρει το λιμάνι του Ηρακλείου και το περιβάλλον του (λέει ) πως θα βάλει βαθιά το χέρι στην πράγματι βαθιά του τσέπη. Ο Γκριμάλντι θέλει πολύ το λιμάνι και αυτό το καταλάβαμε όλοι όταν στην ξενάγηση που έγινε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ήταν ο μόνος επιχειρηματίας μεταξύ των διαφόρων στελεχών που συμμετείχε αυτοπροσώπως. Όσον αφορά τη διαδικασία οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές έχουν υποβληθεί και θα αποσφραγισθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ . Πιθανότατα θα ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές (αν τα τιμήματα είναι κοντά) οπότε ως τα μέσα Ιουλίου θα ξέρουμε ποιος παίρνει το λιμάνι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χυθεί πολύ χρήμα.

Πάει για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο η Sky Express
-Παρεμπιπτόντως, να αναφέρουμε πως το επόμενο βήμα του Γιάννη Γρύλλου (ανεξάρτητα από τον διαγωνισμό για το Λιμάνι Ηρακλείου) είναι η είσοδος των μετοχών της Sky Express στο Χρηματιστήριο. Μόλις ολοκληρώσει η Optima Bank τη δική της δημόσια εγγραφή, η Sky Express θα είναι έτοιμη κι εφόσον οι συνθήκες των αγορών δεν είναι αρνητικές, θα επιταχύνει τη δική της αρκετά μεγάλη δημόσια εγγραφή…

πηγη www.newmoney.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ