Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Market Pass: Μπέρδεμα με τους αριθμούς κινητών

Πολλοί είναι εκείνοι που χάνουν το Market Pass επειδή δεν έχουν κινητό το οποίο πρέπει να δηλώσουν κατά την αίτηση τους.

Έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες οι αιτήσεις για το Market Pass ενώ, έχουν γίνει οι πρώτες πληρωμές για όσους έκαναν αίτηση μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, αρκετοί φαίνεται να είναι εκείνοι που χάνουν το επίδομα καθώς δεν έχουν κινητό. Πρόκειται για ηλικιωμένους οι οποίοι δεν έχουν συσκευή κινητού παρά μόνο σταθερό τηλέφωνο και έτσι δεν μπορούν να κάνουν την αίτηση.

Μάλιστα αν και απευθύνθηκαν στα ΚΕΠ για να λύσουν το θέμα που έχει προκύψει, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου είναι προαπαιτούμενο για να κάνει κάποιος την αίτηση και έτσι ούτε οι υπάλληλοι εκεί μπορούν να βοηθήσουν.

Αρκετοί ηλικιωμένοι που δεν έχουν κινητό τηλέφωνο ζήτησαν από παιδιά και εγγόνια να κάνουν την σχετική αίτηση με κίνδυνο να χάσουν και οι ίδιοι να χάσουν τελικά το επίδομα καθώς αν χρησιμοποιήσει κάποιος μια φορά έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου δεν μπορεί να το ξαναχρησιμοποιήσει δεύτερη φορά για να κάνει νέα αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι:

Μέσω της εφαρμογής, κάθε δικαιούχος μπορεί να αιτείται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το σχετικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Σημειώνεται πως η κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

  • Είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr.
  • Με τους κλειδάριθμους taxisnet γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου.
  • Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Ακολούθως:

Ο αιτών δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αφού υποβληθεί η αίτηση, αυτόματα και ηλεκτρονικά πραγματοποιείται διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο αιτών είναι δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διορθώσεις επιτρέπονται στην αίτηση αλλά με ημερομηνία λήξης.

Ειδικότερα:

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου μπορούν να κάνουν διορθώσεις στην αίτηση τους το αργότερο έως 28 Φεβρουαρίου

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Μαρτίου, μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως το πέρας της 15ης Μαρτίου 2023.

dikaiologitika.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Μεγάλη Τετάρτη: Αλλαγή στα δρομολόγια της Κρήτης

Τα αγαπημένα μου πλοία HSC Caldera Vista Γιάννης Ξυλούρης

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το HSC Caldera Vista, στα χρώματα της AML

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ