Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

LIVE: «Καταλάβαμε αρχηγείο της Χαμάς στην Τζαμπάλια», λέει ο ισραηλινός στρατός

Ολόκληρη μεραρχία εφέδρων έχει αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας για τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε χθες βράδυ εκπρόσωπος των IDF. Μια μεραρχία αριθμεί τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, που συνεχίζει να αποτελεί καθημερινό στόχο του Ισραήλ, στη Σάμπρα στα δυτικά και την Καν Γιουνίς στα νότια.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι περπατούν χιλιόμετρα για να αποφύγουν τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στον βορρά, ωστόσο συνεχείς επιθέσεις γίνονται και στον νότο, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να τονίζουν ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε ξανά την προοπτική μιας κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων.

Δείτε live
Live Updates
09/11/202319:28 Χτύπημα κοντά στο Ινδονησιακό νοσοκομείο
Το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε «τραυματίες» μεταξύ χιλιάδων εκτοπισμένων που έχουν καταφύγει στους χώρους του νοσοκομείου της Ινδονησίας στη βόρεια Γάζα.

Η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο δέχθηκε επίθεση από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, ανέφερε το υπουργείο, και συγκεκριμένα η περιοχή Ταλ αλ Ζατάρ.

09/11/202319:28 Βίαιες επιδρομές του Ισραήλ – «Ζώνη πυρός» η ανατολική πλευρά της Βόρειας Γάζας
Το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια «σειρά βίαιων επιδρομών», δημιουργώντας αυτό που περιέγραψε ως «ζώνη πυρός», στην ανατολική πλευρά της βόρειας Γάζας.

Το υπουργείο δήλωσε νωρίτερα ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε «βίαιες επιδρομές» και στη βορειοδυτική πόλη της Γάζας.

09/11/202319:27 Ισλαμική Τζιχάντ: Έτοιμοι να απελευθερώσουμε δύο ακόμα ομήρους
Οεκπρόσωπος του ένοπλου τμήματος της οργάνωσης δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν δύο ακόμη ομήρους για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους. Πρόκειται για τους Hanna Kaster and Yagel Yakov.

Είπε ακόμα ότι η οργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνης για τις ζωές των ομήρων που κρατά υπό τους συνεχιζόμενους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Η Ισλαμική Τζιχάντ είπε ότι σκοπεύει να τους απελευθερώσει εάν της το επιτρέψουν οι συνθήκες που επικρατούν λόγω των μαχών. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένα νεαρό αγόρι.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ με το Κατάρ και άλλες χώρες της περιοχής όπως η Αίγυπτος που προσπαθούν να επιτύχουν απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ομήρων.

Η Χαμάς επιμένει ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να πάρει όλους τους ομήρους του ανταλάσσοντάς τους με τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Το Τελ Αβίβ έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές δημόσια ότι για να υπάρξει οποιουδήποτε είδους παύση πυρός θα πρέπει να απελευθερωθούν πρώτα όλοι οι όμηροι.

09/11/202319:26 Στους 11 οι νεκροί στην Τζενίν
Οαριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αυξήθηκε σε 11, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ένα ακόμη θύμα στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. Είπε ότι ο 22χρονος Qudri Azmi Hattab υπέκυψε στα τραύματά του αφού πυροβολήθηκε με πραγματικά πυρά από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Τρεις άλλοι σκοτώθηκαν επίσης νωρίτερα μέσα στην ημέρα σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Όχθης.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σήμερα στη Δυτική Όχθη ανέρχεται σε 15.

09/11/202319:26 Ισραήλ: Παύσεις πυρός κάνουμε ήδη για να φύγουν οι άμαχοι – Καμία εκεχειρία
Να περιορίσει το «αισιόδοξο μήνυμα» του Λευκού Οίκου για κατάπαυση πυρός στη βόρεια Γάζα έσπευσε με δήλωσή του το Ισραήλ. Όπως αναφέραμε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε 4ωρη παύση πυρός στη Β. Γάζα σε καθημερινή βάση κάτι που χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε απάντηση στις δηλώσεις του Λ. Οίκου ανέφερε:

«Το Ισραήλ επιτρέπει ασφαλείς διαδρόμους διέλευσης από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας προς τα νότια, όπως έκαναν 50.000 κάτοικοι της Γάζας μόνο χθες. Οι μάχες συνεχίζονται και δεν θα υπάρξει εκεχειρία χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας. Καλούμε για άλλη μια φορά τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας να απομακρυνθεί προς το νότο».

09/11/202317:53 ΗΠΑ: Το Ισραήλ συμφώνησε σε καθημερινή 4ωρη παύση βομβαρδισμών
ΟΛευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να αναστείλει τις μάχες για τέσσερις ώρες σε καθημερινή βάση, ώστε να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους πολίτες να διαφύγουν από τη βόρεια Γάζα.

Οι παύσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα, σε κάτι που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

09/11/202317:53 Ο ηγέτης της Χαμάς συναντήθηκε με τον επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών στην Αίγυπτο
ΟΙσμαήλ Χανίγια και ο πρώην επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ έφτασαν στην Αίγυπτο ως μέλη αντιπροσωπείας, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου, Abbas Kamel, και συζήτησαν την κατάσταση στη Γάζα.

Η συνάντηση αυτή έρχεται μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στην Αίγυπτο, Ουΐλιαμ Μπερνς, που είχε συζητήσεις και με τον Αλ Σίσι.

09/11/202317:52 Χτύπημα στο νοσοκομείο Al Aqsa στην κεντρική Γάζα
Αναφορές για θύματα από την επίθεση στο νοσοκομείο Al Aqsa στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

09/11/202317:52 Περισσότερα για τις ισραηλινές επιδρομές στην Τζενίν
«Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με μια επιδρομή στον καταυλισμό. Τίποτα το ασυνήθιστο σε αυτό – οι επιδρομές είναι μέρος της καθημερινής ζωής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ιδιαίτερα στην Τζενίν», περιγράφει ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Bernard Smith.

«Αλλά μας είπαν ότι ο στρατός ήρθε και άφησε πίσω του ειδικές δυνάμεις που έψαχναν για Παλαιστίνιους μαχητές. Μόλις τους εντόπισαν, οι ειδικές δυνάμεις κάλεσαν ενισχύσεις και από τότε διεξάγεται μεγάλη μάχη με πυροβόλα όπλα», συνεχίζει ο δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Ο ισραηλινός στρατός θα λέει πάντα ότι κυνηγάει αυτό που αποκαλεί «Παλαιστίνιους τρομοκράτες» και ότι αυτός είναι ο σκοπός αυτών των επιδρομών.

Αλλά από τις 7 Οκτωβρίου, έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους. Ενώ συμβαίνουν σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι περισσότερες από αυτές γίνονται εδώ στην Τζενίν, όπου υπάρχουν διάφορες ένοπλες ομάδες».

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/international/live-katalabame-arhigeio-tis-hamas-stin-tzampalia-leei-o-israilinos-stratos

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ