Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Kretenews.gr: Οι καπνοί ορατοί από την Θάσο

Έσβησε η πυρκαγιά στον Πολύγυρο

 

Έσβησε η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε αγροτοδασική περιοχή, στην περιοχή Πλατάνι, στη βορειοδυτική Χαλκιδική, στον δήμο Πολυγύρου.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος εκφράζει τις ευχαριστίες του στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου, της Περιφέρειας και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν.

«Χρειάζεται προσοχή κι επαγρύπνηση απ όλους μας και για τις επόμενες μέρες, γιατί ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει», πρόσθεσε.

Σε εξέλιξη φωτιά στο Μοσχοπόδι Θήβας

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Μοσχοπόδι έξω από τη Θήβα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ συνδρομή από αέρος παρέχουν τρία αεροσκάφη.

Δυο παιδάκια ανάμεσα στους απανθρακωμένους στη Δαδιά

 

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ήταν συνολικά 18 απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο – τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Αχαρνές

 

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή των Αχαρνών.

Συνεχίζεται η μάχη στη Ροδόπη

 

Mάχη συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερη μέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει δασικές εκτάσεις σε δύο μέτωπα στην Ροδόπη, στην Άνω Δροσίνη και στον Μίσχο Ιάσμου.

Στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και στον Μίσχο 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε αεροσκάφη.

Η δημοτική ενότητα Σώστη του δήμου Ιάσμου, στην οποία έχουν καεί και σπίτια, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Σύλληψη για εμπρησμό στην Κεφαλονιά

 

Συνελήφθη εν ενεργεία εποχικός δασοπυροσβέστες για εμπρησμό στην Κεφαλονιά. Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμούς φέτος αλλά και προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

Νέο 112 για τη μεγάλη φωτιά στη Φυλή

 

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές Άγιος Ιωάννης Ρώσος και Ντάρδιζα, καλούνται να μετακινηθούν προς το κέντρο του Μενιδίου, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή, πλησιάζει.

Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων σε σειρά πυρόπληκτων περιοχών

 

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας εξαιτίας των πυρκαγιών και με σκοπό την διευκόλυνση πολιτών και επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων τους, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, προχώρησε σε τροποποιήσεις προηγούμενων αποφάσεων.

Ενεργοποιήθηκε το 112 για το χωριό Βίτωλη στη Φθιώτιδα

 

 

Συγκλονιστικά πλάνα από την εκκένωση της Μονής Κλειστών: Η στιγμή που Super Puma απεγκλωβίζει κόσμο

 

Συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση εκκένωσης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά, έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του OPEN.

Φθιώτιδα: Έξω από το χωριό Βίτωλη η φωτιά

 

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση έξω από την τοπική κοινότητα της Βίτωλης του δήμου Μακρακώμης μετά τη φωτιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή.

Η φωτιά έχει κάψει ανεξέλεγκτα αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης φτάνοντας σχεδόν μισό χιλιόμετρο έξω από το χωριό για το οποίο άμεσα αναμένεται να δοθεί εντολή εκκένωσης αφού, σύμφωνα με το lamianow.gr, η φωτιά έχει πλησιάσει τα πρώτα σπίτια του χωριού.

«Ενιαίο μέτωπο με πύρινες γλώσσες» στην Αλεξανδρούπολη

 

«Είχαμε την ατυχία να εκδηλωθεί πάνω στα μελτέμια του Αυγούστου. Ο έντονος ξηρός αέρας, οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη ξηρασία που απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού προκειμένου να σβήσει η καύσιμη ύλη που υπάρχει στο διάβα της φωτιάς, είναι χαρακτηριστικά που εντείνουν την εξάπλωση και την ένταση της πυρκαγιάς, δυσχεραίνοντας σε πολλές περιπτώσεις ή καθιστώντας απαγορευτική τη χρήση εναέριων μέσων». Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας σκιαγραφεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πυρκαγιάς με κύρια την επιθετικότητα και τις συνεχείς αλλαγές της κατεύθυνσής της που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους.

Το πρώτο μέτωπο εμφανίστηκε στη Μελία τα ξημερώματα του Σαββάτου αλλά διανύοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα μία μεγάλη απόσταση συναντήθηκε και ενώθηκε στην Αισύμη με την πυρκαγιά του δάσους της Δαδιάς που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας. «’Αρα μιλάμε για ένα ενιαίο μέτωπο της πυρκαγιάς με πολλές «γλώσσες» η κίνηση του οποίου συνήθως είναι νοτιοδυτικά. «Γλώσσα» σημαίνει ότι δεν είναι ένας ο κύριος άξονας της φωτιάς αλλά υπάρχουν και παράπλευροι άξονες οι οποίοι στην κορυφή τους έχουν τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, κινούνται λίγο δυτικά και αρκετά νότια προς τα κάτω. Ενωθήκανε και κατέληξαν πάνω από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Η κεφαλή έσβησε αλλά η ουρά και τα πτερύγια, τα πλευρικά τμήματα της πυρκαγιάς εξαπλώνονται. Η ουρά προς τα πίσω, τα πλευρικά συνήθως κινούνται αριστερά δεξιά, σ’ εμάς τώρα πάνε δυτικά. Αυτά είναι τα πάγια χαρακτηριστικά των πυρκαγιών που ενώνονται. Επίσης λόγω του αέρα δημιουργούνται πάρα πολλές κηλιδώσεις. Κηλιδώσεις είναι τα σημεία τα οποία καίγονται όταν πετάγεται μια καύτρα σε απόσταση 200-400 μέτρων δημιουργώντας μία νέα εστία και στη συνέχεια ένα νέο μέτωπο πυρκαγιάς». Εξηγεί ότι «για τη δική μας περιοχή ενώ είχαμε μία πυρκαγιά που ήταν στο ύψος της Μελίας και νοτιότερα δημιουργώντας παράλληλες δεξιά-αριστερά πυρκαγιές, από ένα σημείο και μετά λόγω της έντασης του ανέμου πολλαπλασιάζονται σε έκταση και ένταση με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό είναι το πρόβλημα που μας δημιουργεί η ένωση των δύο πυρκαγιών. Αρχίζει και δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλη καμένη έκταση στην οποία εξελίσσεται η φωτιά».

Μαίνεται και το μέτωπο του Ασπροπύργου

 

Βιομηχανική εγκατάσταση καίγεται ολοσχερώς στον Ασπρόπυργο, όπως μεταδίδει ο Γιάννης Ζιάκας στο OPEN.

Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τις πρώτες βιομηχανίες στον λόφο Κυρίλλου και οι άνεμοι αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Απεγκλωβισμός ατόμων με ελικόπτερο στη Φυλή

 

Έξι άτομα, προσκυνητές και καλόγριες στη Μονή Κλειστών στη Φυλή, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με ελικόπτερο την ώρα που οι φλόγες πλησίαζαν, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, στον ΣΚΑΪ.

Πύρινη κόλαση στη Χασιά

 

Δύσκολη και δυσάρεστη η κατάσταση στη Χασιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μίλτου Σακελλάρη για το OPEΝ.

Αυτή την ώρα, υπάρχουν ακόμη ενεργές εστίες φωτιάς, ενώ έχουν καεί αποθήκες, κτηνοτροφικές μονάδες και σπίτια.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον ελληνικό λαό

 

Την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές εκφράζει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Instagram.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα, που βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ελληνικό λαό και αυτούς που παλεύουν με γενναιότητα τις πυρκαγιές στο πεδίο. Η ΕΕ είναι μαζί σας» σημειώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σακελλαροπούλου: Οδύνη για τις πυρκαγιές

 

Στις πυρκαγιές και τις συνέπειές τους, αναφέρθηκε με δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Με οδύνη βλέπουμε τις πυρκαγιές να μαίνονται στον Έβρο, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, με αγωνία παρακολουθούμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεσή τους. Οδύνη και αγωνία που γίνονται οξύτερες στην τρομερή είδηση της απανθράκωσης πολλών συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς. Συγκλονισμένοι από την τραγωδία, πενθούμε για τον χαμό τους, για τις δυσαναπλήρωτες απώλειες των συμπολιτών μας, για την καταστροφή της φύσης, θλιβόμαστε για την αδυναμία μας να την αποτρέψουμε. Χρέος όλων μας είναι να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε η ζοφερή αυτή πραγματικότητα να μην γίνει η νέα κανονικότητα, αλλά να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και τόλμη».

Διακοπή ρεύματος στη Σαμοθράκη

 

Διακοπή ρεύματος στο νησί της Σαμοθράκης έχει προκαλέσει η τεράστια φωτιά που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο.

Εκκενώνονται αποθήκες με πυρομαχικά στις Σάπες

 

Μεταφέρονται πυρομαχικά από στρατόπεδα στις Σάπες λόγω της μεγάλης φωτιάς στον Έβρο

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη Δαδιά

 

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τις τραγικές εξελίξεις στη Δαδιά, αναφέροντας:

«Ο θάνατος δεκάδων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες ότι στον “πυρήνα του σχεδιασμού” βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Οι απανθρακωμένοι στον Έβρο προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων και μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στο ταξίδι του ξεριζωμού τους, αναγκασμένοι να πάρουν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να αποφύγουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Το εκρηκτικό μίγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της παντελούς έλλειψης πρόληψης και αντιπυρικού σχεδιασμού, γεννάει μόνο νέες τραγωδίες, που τις πληρώνει ο λαός, Έλληνες και μετανάστες, με το πιο βαρύ τίμημα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα όσα τραγικά βιώνουμε εδώ και μέρες είναι εγκληματικές! Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να σωθούν οι ζωές και οι κόποι του λαού, το περιβάλλον».

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των ασθενών από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

 

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν λίγο πριν από τις 16:00 στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας με το επιβατικό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» οι ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Έβρο.

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος που είχε αφιχθεί από νωρίς στο επιβατικό πλοίο και ανέμενε τους ασθενείς επέβλεψε την όλη επιχείρηση. Σε δηλώσεις του τόνισε πως η άφιξη των ασθενών στο νοσοκομείο της Καβάλας είναι η τελευταία φάση μιας απόλυτα πετυχημένης επιχείρησης που ολοκληρώθηκε με αξιοπιστία και ακρίβεια.

Στάχτη πάνω από 400.000 στρέμματα σε Έβρο, Ροδόπη, Κύθνο και Ψαχνά

 

Οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών (Σάββατο – Δευτέρα, 19 – 21.08.2023) έχουν κατακάψει μέχρι σήμερα, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, περισσότερα από 400.000 στρέμματα.

Μαυρίζει ο ουρανός της Αθήνας από τη φωτιά στη Φυλή

 

 

Φωτιά Φυλή - καπνός

 

 

Ανεξέλεγκτα καίνε οι φλόγες στη Φυλή

 

 

Φυλή - φωτιά

 

 

Τσακαλώτος: Ζούμε μια ακόμα χρεοκοπία ενός αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης που δεν σέβεται το περιβάλλον

 

Στην απώλεια ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές αναφέρεται σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και παράλληλα καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις καταστροφές.

«Και ήρθε το μακάβριο εύρημα των απανθρακωμένων ανθρώπων στη Δαδιά, για να καταρρίψει το κυβερνητικό επιχείρημα περί μηδενικών ανθρώπινων απωλειών. Ήρθε η αποτρόπαια εικόνα για να τινάξει στον αέρα την απόπειρα συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών και ολιγωριών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Όσο κι αν η έμφαση στην προέλευση των νεκρών –”παράτυποι μετανάστες” ονομάζονται στη δημόσια σφαίρα χρησιμοποιείται εκ του πονηρού, για να υποβαθμίσει το μέγεθος της απώλειας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος.

Γενικεύοντας υποστηρίζει: «Γιατί είναι αυτή η τραγική απώλεια που, σε συνδυασμό με τις ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής καταστροφές, έρχεται να εμπεδώσει την εικόνα μιας αναποτελεσματικής, μιας κακής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους. Είναι αυτή η εικόνα που επιβεβαιώνει ότι ζούμε μια ακόμα χρεοκοπία ενός αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης που δεν σέβεται το περιβάλλον, αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών, λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο».

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Καβάλα

 

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στο μέτωπο του δήμου Νέστου λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή προβληματίζει ιδιαίτερα τους εκπροσώπους φορέων στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από χθες το μεσημέρι να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Νωρίς το απόγευμα εκκενώθηκε προληπτικά το ορεινό χωριό Άγιο Κοσμάς στο δήμο Νέστο ανατολικά της Καβάλας καθώς η φωτιά επεκτείνονταν προς τον οικισμό.

Η βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς τις πρωινές ώρες σήμερα σε συνδυασμό με τις ρίψεις νερού από αέρος προς στιγμής γέμισε αισιοδοξία πυροσβέστες και εθελοντές αλλά δυστυχώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δημιουργούν όλο και περισσότερα προβλήματα.

Μάλιστα η εικόνα ακόμα και μέσα στην Καβάλα αργά το μεσημέρι ήταν σχεδόν απόκοσμη. Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στο Νέστο λόγω των ανέμων έφτασαν μέχρι μέσα στην πόλη και σκέπασαν τον ουρανό, ενώ η μυρωδιά ήταν ιδιαίτερα έντονη και στάχτες αιωρούνταν παντού στην ατμόσφαιρα.

Εκρήξεις σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

 

Εκρήξεις σημειώνονται αυτή την ώρα σε κτίριο που στέγαζε εργοστάσιο και έχει παραδοθεί στις φλόγες, στην βιομηχανική ζώνη του Ασπρόπουργου καθώς το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Εγκλωβισμένοι στη Φυλή

 

Υπάρχουν ηλικιωμένοι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, καθώς αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να απομακρυνθούν, όπως μεταδίδει ο Alpha.

Συγκλονιστικές εικόνες από την Πάρνηθα

 

 

Στοιχεία – σοκ για τις φωτιές στον Ασπρόπυργο

 

473 πυρκαγιές από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου μόνο στον Ασπρόπυργο, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, στο OPEN.

Νέο 112 για τη φωτιά στη Φυλή

 

 

 

 

Δραματικές ώρες στη Φυλή

 

 

Φυλή - Φωτιά

 

 

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατευθύνεται προς 2 χωριά η φωτιά στη Μακρακώμη

 

Μάχη με τις πύρινες φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στην περιοχή της Μακρακώμης, ενώ το μέτωπό της φωτιάς έγινε τεράστιο και κινείται πλέον απειλητικά σε ολόκληρη την περιοχή.

Πυροσβέστες και κάτοικοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή να επεκταθούν οι φλόγες σε κάποια σπίτια και εγκαταστάσεις. Το μέτωπο έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και κινείται απειλητικά προς δύο κατευθύνσεις: Το ένα κινείται βορειοδυτικά της Μακρακώμης και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσούκα που απέχει περίπου στα 600 μέτρα. Το άλλο μέτωπο κινείται δυτικά και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση κινείται προς το χωριό Βίτωλη από το οποίο απέχει 1.000 μέτρα.

«Αν δεν έρθουν αεροπλάνα η φωτιά θα φτάσει στο χωριό»

 

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η τοπική κοινότητα της Βίτωλης από την ανεξέλεγκτη φωτιά που μαίνεται από τη μια περίπου το μεσημέρι στην περιοχή της Μακρακώμης και κινείται απειλητικά προς Βίτωλη και Τσούκα.

Σε δηλώσεις του στο lamianow.gr ο Φώτης Κόρδας πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, είπε: «Αν δεν έρθουν αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις έχω την αίσθηση ότι η φωτιά θα φτάσει πολύ γρήγορα στο χωριό μας. Οι δεξαμενές του χωριού είναι γεμάτες έχουμε κάνει πρόβλεψη, ευτυχώς, ας ελπίσουμε να μας βοηθήσει και η τύχη. Αν χρειαστεί θα γίνει ακόμη και εκκένωση είμαστε σε επικοινωνία με την αστυνομία αλλά και την πυροσβεστική. Η φωτιά είναι 200-300 μέτρα από το σπίτια. Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή».

 

Μπαράζ 112 στη Ροδόπη

 

Εκκένωση ζητείται και από όσους βρίσκονται σε Νέα Κρωβύλη, Παλαία Κρωβύλη, Καγκέλες και Πλατανίτη.

Προειδοποίηση 112 και στην Κομοτηνή

 

«Εάν βρίσκεστε σε Γρατινή απομακρυνθείτε προς #Κομοτηνή», προειδοποιεί νέο 112.

 

 

 

Καβάλα: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Κοσμά προς Μακρυχώρι

 

112 και στη Ροδόπη

 

 

 

 

Εκκενώνονται τα Άνω Λιόσια και άλλες δύο περιοχές

Απόκοσμο σκηνικό Από το Αδαμάντιος Κοραής, προσεγγιζοντας Αλεξανδρούπολη από Σαμοθράκη.

https://fb.watch/mAseaHC9k4/

Φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας

 

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Υλίκη Βοιωτίας.

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους στη Φυλή

 

Σε πλήρη εξέλιξη, εκτός ελέγχου, καίει η τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στη Φυλή.

 

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Φυλή που φλέγεται (gallery)

 

Στα σπίτια οι φλόγες στη Φυλή
Σοκάρουν οι εικόνες από τη Φυλή – Οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια

Πληροφορίες για άλλους οκτώ νεκρούς μετανάστες στη Δαδιά

ethnos.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ