Connect with us

ΚΡΗΤΗ

28χρονος Κρητικός ανάμεσα στο πλήρωμα στην πειρατεία στο Ιράν

Στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης βρίσκονται από χθες, Παρασκευή 27 Μαΐου, δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια, μετά από καταδρομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν μέλη των Ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους τόσο τα πλοία, όσο και τα πληρώματά τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανάμεσα στους Έλληνες ναυτικούς των πληρωμάτων, βρίσκεται και ένας 28χρονος Κρητικός, από χωριό της Σητείας. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός της κατάληψης των δύο πλοίων έκαναν γνωστό οι ίδιοι οι Ιρανοί, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) γνωστοποιώντας ότι «οι ναυτικές δυνάμεις του IRGC κατέλαβαν σήμερα (σ.σ. χθες Παρασκευή) δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα στον Περσικό Κόλπο λόγω παραβιάσεων που διαπράχθηκαν», χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζουν το είδος των παραβιάσεων, το οποίο υποκίνησε την «πειρατεία».

Την αγωνία των συγγενών και των φίλων των Ελλήνων ναυτικών εντείνει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η απόβαση στο πλοίο Delta Poseidon έγινε, κατά πληροφορίες, με ελικόπτερο από το οποίο κατέβηκαν επτά ένοπλοι, ενώ αντίστοιχη ήταν και η απόβαση με επτά ενόπλους και στο πλοίο Prudent Warrior.

ΠΝΟ-Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι ναυτικοί των δύο πλοίων που καταλήφθηκαν στον Περσικό

Kάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα εμπλεκόμενα διεθνή fora, να προβούν επειγόντως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι ναυτικοί των δύο πλοίων που καταλήφθηκαν στον Περσικό Κόλπο από τις ιρανικές δυνάμεις, απευθύνει με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

“Ανεξάρτητα από την όποια επικαλούμενη αιτιολογία η κατάληψη εμπορικών πλοίων και η ομηρία πληρωμάτων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη για τη διεθνή ναυσιπλοΐα, τα πληρώματα και το διεθνές εμπόριο,” τονίσει η ΠΝΟ.

Παράλληλα καταδικάζει την βίαιη κατάληψη των δύο Ελληνόκτητων και υπό Ελληνική σημαία δεξαμενοπλοίων.

 

πηγή: daynight.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ