Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χρόνια πολλά Καβάλα! Τιμήθηκε η 110η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης

Συμπληρώθηκαν εκατόν δέκα (110) έτη από την απελευθέρωση της Καβάλας στην διάρκεια των βαλκανικών πολέμων, στις 26 Ιουνίου 1913 και το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η συμβολική τελετή στο ηρώο πεσόντων (λιοντάρι) στην πλατεία Νικοτσάρα.

Πριν από 110 έτη αναγγέλθηκε η χαρμόσυνη είδηση της κατάληψης της πόλης από τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και συγκεκριμένα από το πολεμικό ναυτικό. Η αναγγελία έγινε στο τότε Διοικητήριο και μέχρι πρότινος δικαστικό μέγαρο.

Απέναντι στήθηκε το μνημείο πεσόντων, όπου παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των σημαιοφόρων των δημοτικών σχολείων και αρκετών Καβαλιωτών, ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση. Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, κατέθεσε στεφάνι και στην συνέχεια ύψωσε στον ιστό την σημαία του θωρηκτού «Αβέρωφ», την οποία έφεραν μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας.

Οι εκδηλώσεις των «Ελευθέριων» θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν με τον εορτασμό του πολιούχου αγίου της πόλης, του αποστόλου Παύλου, στις 29 Ιουνίου. Χρόνια πολλά Καβάλα!

k-tipos.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ