Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χειμώνας «εξπρές» το επόμενο 48ωρο

Χειμώνα «εξπρές» αναμένουμε από το βράδυ της Δευτέρας (27/3) με απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια που θα πέσουν στα ορεινά.

Ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, διδάκτωρ Μετρολογίας, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μίλησε στην ΕΡΤ για τα χαρακτηριστικά της μίνι κακοκαιρίας και την εξέλιξή της.

«Σήμερα ξεκινά η αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά της χώρας μας, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των Βορείων Βαλκανίων κινείται προς την Ανατολική Ευρώπη και θα συνοδευτεί από ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα σαρώσει τη χώρα μας ουσιαστικά από απόψε το βράδυ κυρίως αύριο Τρίτη (28/3) έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης». Όπως λέει θα έχουμε τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες και μία ατμοσφαιρική αστάθεια.

Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι σημαντική πτώση θερμοκρασίας τοπικά έως και 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με σήμερα, οπότε θα βρεθούμε κοντά στους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη (29/3) δηλαδή σε ένα πιο ψυχρό μοτίβο τις επόμενες δύο ημέρες». Ακόμα ο κ. Παπαβασιλείου τονίζει ότι θα έχουμε πολύ σημαντική κίνηση των ανέμων ακόμα και στα ηπειρωτικά, πέρα από τα πελάγη στα 7 και 8 μποφόρ που θα επηρεάσουν τοπικά τα δρομολόγια των πλοίων.

Από την Τετάρτη βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και από την Πέμπτη (30/3) η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά στους 20 – 21 βαθμούς.

Αρναούτογλου: Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο

Για πολύ ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου

Σε ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει τα εξής:

«Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς, τοπικά σφοδρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο (σήμερα Δευτέρα νοτιάδες και αύριο Τρίτη βοριάδες)!!! Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές αλλά και οι οδηγοί γενικότερα, προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία καθώς οι όποιες βροχές το επόμενο 48ωρο θα έχουν πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα!».

Μαρουσάκης: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το ψυχρό κύμα που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη, θα επηρεάσει από σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι για αρχή τα δυτικά και τα βόρεια και από αύριο, Τρίτη, ολόκληρη την επικράτεια.

Από την Τρίτη θα έχουμε επίσης κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στα πελάγη, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν στο Αιγαίο ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η πολική αέρια μάζα θα φέρει βροχοπτώσεις που στα υψηλά υψόμετρα θα μετατρέπονται σε χιόνια και ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά».

Ο άστατος καιρός θα επιμείνει και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη, το κύμα κακοκαιρίας εκτονώνεται προς την Τουρκία και η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ