Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Με ελικόπτερο στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο τραυματίας από το Φαράγγι της Σαμαριάς – Υπέστη ακρωτηριασμό

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου ο άντρας που τραυματίστηκε νωρίτερα στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Πρόκειται για έναν άντρα με καταγωγή από την Ισπανία 45 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ο 45χρονος διέσχιζε το φαράγγι όταν εξαιτίας της έντονης σεισμικής δόνησης που καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής ανατολικά της Σούγιας αποκολλήθηκε βράχος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τον τραυμάτισε σοβαρά προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την μεταφορά του τραυματισμένου άντρα. Στην επιχείρηση σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν 8 οχήματα με 25 πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων και Βρυσών, η 3η ΕΜΑΚ, η 3η ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του λιμεναρχείου δυο σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης καθώς και ακόμα ένα ιδιωτικό σκάφος σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν στην μεγάλη επιχείρηση που είχε στηθεί.

Μήνυμα από το 112 – Φόβος για κατολισθήσεις

Νωρίτερα ήχησε μήνυμα από το 112 για αποφυγή επικίνδυνων περιοχών μετά τον σεισμό στα Χανιά καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων ενώ η Π.Ε. Χανίων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ότι θα παραμείνουν κλειστά τα φαράγγια του νομού. Παράλληλα και η Π.Ε. Ρεθύμνου ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε φαράγγια και πεζοπορικές διαδρομές.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ