Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποιούν για μαζικές επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και χωριά στα σύνορα με τη Γάζα

Οι ένοπλες πτέρυγες των ισλαμιστικών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι εκτοξεύουν ρουκέτες με στόχο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες συναγερμού στις ζώνες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα δύο κινήματα, στην κοινή ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι μπαίνουν στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, η Ασντόντ, η Ασκελόν καθώς και κοινότητες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

 

 

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, ωστόσο οι ισραηλινές αρχές δεν εντόπισαν κανένα πλήγμα στην περιοχή αυτήν.

 

Σε δορυφορική εικόνα οι ανυπολόγιστες καταστροφές στο Ισραήλ μετά τις πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στο Ισραήλ μετά τις απανωτές πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς που έχουν κοστίσει τη ζωή σε πάνω από χίλιους ανθρώπους. Σε δορυφορικές εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα αποτυπώνεται η μεγάλη έκταση των πυρκαγιών που ξέσπασαν μετά τα αλλεπάλληλα πυρά.

Η φωτογραφία που ελήφθη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος στις 11:31, ώρα Ισραήλ, την Κυριακή, δείχνει εκατοντάδες εστίες φωτιάς και καπνούς να βγαίνουν από πολλές εγκαταστάσεις, στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ. Σε αυτήν φαίνεται και ο απόηχος των βομβαρδισμών στο σημείο όπου διεξήχθη το μουσικό φεστιβάλ και όπου έχασαν τη ζωή τους 260 άνθρωποι.

lcimg-88421c0c-2da9-47ec-9fa6-ed24ed6faf90

Ακόμη ένα μεγάλο και γνωστό κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, το Nahal Oz, ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα, το πιο κοντινό στη Λωρίδα της Γάζας, βρέθηκε στη δίνη του πολέμου, όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Πολλές οι πυρκαγιές και στη δυτική πλευρά του κιμπουτς Μπέρι, όπου πάνω από 100 άνθρωποι βρήκαν τραγικό τέλος ύστερα από τη σφαγή από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Στο Ηράκλειο το πλοιο Αριάδνη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αναχώρησε το Power Jet, από το λιμάνι του Ηρακλείου

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ