Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον δήμο Νέστου

 

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στο δήμο Νέστου με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών. Ωστόσο, η κατάσταση σήμερα, και κυρίως μετά το μεσημέρι, άρχισε να βελτιώνεται καθώς έχουν εξασθενίσει οι άνεμοι και αυξήθηκαν οι ρίψεις νερού από αέρος.

Τα δυο κυριότερα μέτωπα της φωτιάς είναι στα χωριά Αβραμυλιά και στο Διαλεκτό, όπου επιχειρούν συνολικά 44 πυροσβέστες, με 15 υδροφόρα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη, τύπου Canadair το ένα μάλιστα ήρθε από την Κροατία.

Να σημειωθεί πως η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας από δασική περιοχή του χωριού Διαλεκτό και με την δύναμη των ανέμων δημιούργησε πολλά μέτωπα πλησιάζοντας σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Νέστου. Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έκαψε πολλά σπίτια στις τοπικές κοινότητες Αβραμυλιάς και Γέροντα, πολλά ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα καλέσματα από συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για εθελοντική πυροφύλαξη, του περιαστικού δάσους της πόλης και του όρους Παγγαίου, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, ενώ ήδη έχει εκδοθεί αυστηρή αστυνομική διάταξη για απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός των δασικών εκτάσεων. Παράλληλα, η αστυνομία διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι αν κάποιος πολίτης αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις κοντά σε δασικές εκτάσεις, πρέπει να ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακεί ο ίδιος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά από απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνουν για ενίσχυση πυροσβεστικές δυνάμεις από Κρήτη στην πυρκαγιά που μαίνεται στην Πάρνηθα Αττικής. Από Κρήτη μεταβαίνουν 8 υδροφόρα οχήματα και 1 όχημα μεταφοράς προσωπικού, με 35 πυροσβεστικούς υπάλληλους. Επίσης μεταβαίνουν και 2 ομάδες τις 3ης ΕΜΟΔΕ με 17 υπάλληλους και 1 όχημα μεταφοράς προσωπικού. 10 οχήματα 53 άντρες σύνολο .

Φωτιά και στην Πάτρα

 

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Σκιόεσσα Αχαΐας. Σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

«Κραυγή» από σύζυγο ανθρώπου που διέσωζε ζώα από τις φλόγες

 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αυτές τις ημέρες, μέσα στην πύρινη κόλαση και με κίνδυνο για τη ζωή τους, δεν εγκαταλείπουν τα ζώα και δίνουν μάχη να τα διασώσουν και να μην τα εγκαταλείψουν στις φλόγες. Στις συγκλονιστικές εικόνες που κυκλοφορούν, ένας κάτοικος αποθανατίστηκε να σώζει τουλάχιστον έναν σκύλο και ένα γαϊδουράκι.

Εύβοια: Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Κοντοδεσπότι και Χαλκίδα

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή του Δοκού Χαλκίδας που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου, όπως μεταδίδει το evima. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε δίπλα από το νεκροταφείο και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμει της πυροσβεστικής Χαλκίδας και εναέρια μέσα.

Τρεις φωτιές σχεδόν ταυτόχρονα έπιασαν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές από το κλιμάκιο Ψαχνών. Ετσι πολύ γρήγορα τέθηκαν υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κοντοδεσπότι και Δοκό.

Συγκλονιστικές εικόνες: Καίγεται η ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία

 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία, η οποία έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έκαψε ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια.

 

Καίγεται η Μονή του Οσίου Λουκά

 

 

Καίγεται η Μονή του Οσίου Λουκά

 

 

Καίγεται η Μονή του Οσίου Λουκά

 

 

Ο άνδρας που κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ αυτοκινήτου ισχυρίζεται ότι έδρασε νόμιμα

 

Απάντηση μέσω δικηγόρου, δίνει ο άνδρας από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος κλείδωσε μετανάστες στο τρέιλερ του αυτοκινήτου του την Τρίτη (22/8) με αποτέλεσμα να συλληφθεί για παράνομη κράτηση ατόμων.

Νέα πυρκαγιά σε χωριό του Ηρακλείου

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου από φωτιά που ξέσπασε αυτή την φορά στα Χουστουλιανά του δήμου Γόρτυνας και ενώ η φωτιά στο Ασήμι δεν έχει σβήσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σημειώνεται ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Ασήμι Ηρακλείου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ωστόσο και εκεί παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης έως ότου σβήσει τελείως.

Ενημέρωση πύρινων μετώπων ❗️18:15 23/8
🔥 Αλεξανδρούπολη εκτός ελέγχου
🔥 Νέο μέτωπο Νεα Αρτάκη υπο μερικό ελέγχο
🔥 Ροδόπη εκτός Ελέγχου
🔥 Καβάλα Υπό μερικό έλεγχο
🔥Δαδιά Εκτός Ελέγχου
🔥 Πάρνηθα Εκτός ελέγχου
🔥 Θήβα Υλίκη υπό μερικό έλεγχο
🔥 Βοιωτία Οσίου Σεραφείμ Εκτός ελέγχου
🔥Σαράντη Εκτός Ελέγχου
🔥 Γαλατάς Μεσολόγγι υπό μερικό έλεγχο
🔥 Μακρακώμη υπό έλεγχο
🔥 Βοιωτία Κυριακι Εκτός Ελέγχου

Η κόλαση στον Έβρο συνεχίζεται

 

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στον Έβρο, με τη φωτιά την τελευταία ώρα να επεκτείνεται ιδιαίτερα στην περιοχή Συκορράκη, όπως μεταδίδει ο Αντώνης Τσολναράς στο OPEN.

Νέο 112 στη Ροδόπη – Εκκενώνεται ξανά το χωριό Γρατινή

 

 

 

 

Η πυρκαγιά στην Πάρνηθα κινείται σε χαράδρα

 

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις επίγειες και τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δυστυχώς η φωτιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή της Φυλής μπήκε μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Όπως τόνισε στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά κινείται ανατολικά μέσα σε μία χαράδρα του Εθνικού Δρυμού προς το μετόχι της Πάρνηθας.

Στις φλόγες το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία

 

Οι φλόγες έχουν κυκλώσεις την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια.

Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια-Απεγκλωβίστηκαν πατέρας και γιος

 

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στα Βάγια Βοιωτίας όπου χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν δύο κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος. Η πυρκαγιά, που καίει από χτες στην Υλίκη, πέρασε την πλαγιά και αφού έκαψε κάποια μελίσσια, έφτασε ταχύτατα σε κτηνοτροφική μονάδα όπου βρισκόταν ένας άνδρας και ο 16χρονος γιος του προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους.

Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και έσωσαν τους 2 κτηνοτρόφους στο «παρά πέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Τρόμαξα πολύ, είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει. Δε μπορούσα να αφήσω τον πατέρα μου. Του είπα “πάμε να φύγουμε και ό,τι γίνει”, μέσα στον πανικό μας», δήλωσε ο 16χρονος.

Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ορεστιάδα: Νέα πυρκαγιά στην περιοχή Προφήτη Ηλία Σουφλίου

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα εστία πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στο Σουφλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Προφήτη Ηλίας έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Συνεχείς οι διασώσεις ζώων στις Αχαρνές

 

 

Διάσωση ζώων - Αχαρνές - φωτιά - Φυλή

 

 

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 23, Αυγούστου στο Κοντοδεσπότι του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, σύμφωνα με το evima.gr.

Αλεξανδρούπολη: Επαναλειτουργεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο

 

Στην κανονική και πλήρη λειτουργία του επανέρχεται από σήμερα στις 18.00 το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Το νοσηλευτικό ίδρυμα ανέσετιλε τη λειτουργία του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 21 Αυγούστου με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευομένων λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και υλοποιήθηκε άμεσα με τη μεταφορά του συνόλου των ασθενών σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Πάρνηθας

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Πάρνηθας λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας «Αίγλη».
  • Στη Λεωφόρο Πάρνηθος και Ελευθερίου Βενιζέλου
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Διονύσου και Ελευθερίου Βενιζέλου
  • Στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος των Θρακομακεδόνων

Αποκαρδιωτικές εικόνες: Ήδη μετρούν πληγές οι κάτοικοι από τη μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα

 

Οι πρώτες εικόνες από σπίτια που έγιναν στάχτη είναι αποκαρδιωτικές, ενώ η πύρινη κόλαση συνεχίζεται και η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τις φλόγες, είναι σκληρή και συνεχής.

Συγκλονιστικές εικόνες από την διάσωση στη Μονή Κλειστών

 

 

Πυροσβέστης βοηθά εξουθενωμένο συνάδελφό του

 

Φωτογραφίες με πυροσβέστη που κάθεται εξουθενωμένος στο έδαφος στην Πάρνηθα, με συνάδελφό του να του βάζει κολλύριο στα μάτια, αποκαλύπτουν τη μεγάλη και δύσκολη μάχη με τις φλόγες.

 

Πάρνηθα - πυροσβέστες

 

 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και εθελοντές και κάτοικοι

 

Εθελοντές και κάτοικοι δίνουν επίσης μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα, με ό,τι μέσο έχουν.

 

Πάρνηθα - πυροσβέστες - φωτιά

 

 

ΓΕΕΘΑ: Το στρατόπεδο «Λοχαγού Καποτά» στις Αχαρνές Αττικής ουδέποτε κινδύνευσε

 

«Το στρατόπεδο “ΛΟΧΑΓΟΥ ΚΑΠΟΤΑ” (σ.σ. στις Αχαρνές Αττικής) ουδέποτε κινδύνεψε καθώς οι μικροεστίες φωτιάς στην περίμετρο του κατασβέστηκαν άμεσα από το προσωπικό του και δεν επεκτάθηκαν στις εγκαταστάσεις του, λόγω των προπαρασκευαστικών ενεργειών πυρασφάλειας και ασφάλειας εγκαταστάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί εντός του στρατοπέδου, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου», αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

Νέο πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία

 

Νέο πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Βοιωτία στην περιοχή Αγιά, στα όρια του Δήμου Θηβαίων με το δήμο Λεβαδέων.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή, όπως μεταδίδει το tvstar.gr.

 

 

Φωτιά - Βοιωτία

 

 

 

Φωτιά τώρα και στο Δίστομο

 

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Στείριο Διστόμου Βοιωτίας.

 

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι

 

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στο Κοντοδεσπότι, σύμφωνα με το eviathema.gr.

 

112 - Εύβοια

 

 

Υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στο πάρκινγκ του καζίνου

Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη 

Πηγή – ethnos.gr – Πυροσβεστική ενημέρωση

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ