Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο, Εύβοια, Καβάλα και Βοιωτία: Kretenewslive σε ενημέρωση

Καβάλα: Αναξέλεγκτη η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά στον Νέστο. Εκκενώνονται κατά σειρά τα χωριά [βίντεο, φωτογραφίες]
Ακούγονται εκρήξεις από μετασχηματιστές της ΔΕΗ-Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Νομού Καβάλας-Κάτοικοι αναφέρουν ότι είναι λίγα τα πυροσβεστικά μέσα-Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά στον Δήμο Νέστου της Καβάλας, με το μέτωπο να έχει πάρει διαστάσεις και την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Εκκενώθηκαν άλλα δύο χωριά, ο Ξεριάς και ο Γέροντας και έτσι συνολικά έχουν εκκενωθεί έξι χωριά, ενώ οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ακούνε συνεχώς εκρήξεις από τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στους πυλώνες όπου μαίνεται η φωτιά. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του Νομού Καβάλας.

Από τη φωτιά έχουν καεί τουλάχιστον δύο σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι κάτοικοι αναφέρουν ότι τα πυροσβεστικά μέσα τα οποία επιχειρούν από αέρος και εδάφους είναι πολύ λίγα για ένα τόσο μεγάλο μέτωπο φωτιάς, το οποίο ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στον Νέστο

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:08

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
01:10

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:22

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:34

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:04

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:07

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
kavalapost

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 σε Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη για εκκένωση – Οι φλόγες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια

Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στην Εύβοια. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Νότιων Ψαχνών και του οικισμού Βόρεια Αρτάκη για εκκένωση.

Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για τα Ψαχνά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

«Εάν βρίσκεστε στη Βόρεια Αρτάκη απομακρυνθείτε προς Αρτάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στα Νότια Ψαχνά απομακρυνθείτε προς Ψαχνά» ανέφερε το άλλο μήνυμα.

 

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στα Ψαχνά της Εύβοιας. Παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης. Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής πήραν μήνυμα από το 112 που τους προειδοποιεί για δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Ψαχνών.

Στα μέτωπα της φωτιάς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, και προσπαθούν να κόψουν την πορεία της. Το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών προτείνουν στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς, καθώς το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς μεγαλώνει. Μέχρι στιγμής στην φωτιά επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 62 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, αρκετοί εθελοντές, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και μηχανήματα της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

«Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κατάσταση είναι τρομακτικά δύσκολη. Μπροστά βρέχει φωτιά, οι άνεμοι είναι πολύ δυνατή και η ατμόσφαιρα πολύ ξερή», είπε στο evima.gr ο διοικητής της πυροσβεστικής Κώστας Ψαρρός.

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία: Νεκρός 80χρονος βοσκός – Οι φλόγες απειλούν δύο οικισμούς

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 21/8 στην Βοιωτία.  Ένας βοσκός έχασε τη ζωή του στην περιοχή Πρόδρομος λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Αυτή την ώρα η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό «οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο έχουμε προλάβει και έχουμε εγκαταστήσει σε καίρια σημεία τις επίγειες δυνάμεις ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς δύο ελικόπτερα. Η ένταση της φωτιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ωστόσο όμως ελπίζουμε να καταφέρουμε να σταματήσουμε την καταστροφική της πορεία», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κύριος Σπανός.

Υπενθυμίζεται ότι η  φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον οικισμό Πρόδρομος. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια, όμως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λόγω της φωτιάς εστάλησαν μηνύματα στους κατοίκους από το 112. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

 

Λίγα λεπτά αργότερα, το 112 έστειλε νέο μήνυμα με εντολή για εκκένωση και αφορά σε όσους βρίσκονται στην Παραλία Σαράντη που θα πρέπει να απομακρυνθούν προς την Θίσβη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 37 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

 

Οι αστυνομικοί απομακρύνουν κατοίκους οικισμών που απειλούνται

Στο έργο της εκκένωσης συμβάλλουν δυνάμεις της αστυνομίας που βοηθούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

 

Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά:

Φωτιά ΒοιωτίαΦωτιά ΒοιωτίαΦωτιά ΒοιωτίαΦωτιά ΒοιωτίαΦωτιά ΒοιωτίαΦωτιά ΒοιωτίαΦωτιά ΒοιωτίαΦωτιά Βοιωτία

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Άβαντα

 

Ανεξέλεγκτα καίει για τρίτη ημέρα η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Άβαντα για εκκένωση.

«Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Άβαντα απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα του 112.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έγινε πριν από λίγη ώρα από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στην Αλεξανδρούπολη, το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαίνεται στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή τη στιγμή 214 πυροσβέστες και 11 πεζοπόρα τμήματα με 59 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η μεγάλη φωτιά

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μαίνεται για τρίτη ημέρα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Από την πρώτη μέρα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με προβλήματα κυρίως αναπνευστικά7 πυροσβέστες και ένας εθελοντήςέχουν εκκενωθεί 13 οικισμοίέχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ χθες εγκλωβίστηκε μια ομάδα πυροσβεστών σε ποιμνιοστάσιο και ένα συνεργείο δημοσιογραφικό, αλλά απεγκλωβίστηκαν σώοι.

Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μάχη με τις φλόγες χθες ήταν τιτάνια, ενώ τα μποφόρ δυσκόλεψαν ιδιαίτερα το έργο πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων που βρέθηκαν στο μέτωπο κατά τη διάρκεια της νύχτα για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο Αλεξανδρούπολης – Φερών η οποία κλείνει κατά διαστήματα. Κλειστή είναι και η συνοριακή διάβαση Υψάλων – Κήπων.

Χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν επικεντρωθεί σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη ενώ καταβάλλονται επίσης προσπάθειες για να θωρακιστεί η βιομηχανική ζώνη της Αλεξανδρούπολης, αναφέροντας επίσης, πως στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και δημιουργούν αναζοπυρώσεις.

Πρόσθεσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι φλόγες περικύκλωσαν ένα συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Mega και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την περιοχή, μαζί με κάποιους κατοίκους.

«Γύρισε ο αέρας και μας περικύκλωσε, εγκλωβιστήκαμε σε ένα μαντρί», είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Αλεξανδρούπολη φωτιά enikos.gr

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Νέστου – Ορατός στην Ξάνθη ο καπνός [ΒΙΝΤΕΟ]

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/08) στον Δήμο Νέστου, σε δασική έκταση στο Διαλεκτό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη ωστόσο μεγάλα πύρινα μέτωπα στον Έβρο αλλά και νέα δασική πυρκαγιά στη Ροδόπη.

Για την πυρκαγιά στο Διαλεκτό έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επι τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενω ρίψεις νερού κάνει ενα αεροσκάφος.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώνεται σε κοντινές περιοχές. Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς, ενώ εστάλη μήνυμα «112» για εκκένωση του Διαλεκτού προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Ο καπνός από το πύρινο μέτωπο στο Διαλεκτό έγινε ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης.

 

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Νέστου – Ορατός στην Ξάνθη ο καπνός [ΒΙΝΤΕΟ]

[Νεότερη ενημέρωση]: Yπάρχουν πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια και πως έχουν τραυματιστεί πυροσβέστες.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΡΕΒΕΛΗΣ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Επιστρέφει στα δρομολόγια το Πρέβελης

More in ΕΛΛΑΔΑ