Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές σε Αργολίδα και Ζάκυνθο: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Newsbomb.gr υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στον Μύτικα Δυτικής Αττικής. Η φωτιά δεν έλαβε ιδιαίτερες διαστάσεις με το μόνο πρόβλημα να είναι το δυσπρόσητο σημείο που έκαιγε η πυρκαγιά και γι΄αυτό τον λόγο χρειάστηκε η συνδρομή εναέριου μέσου.

 

Όσον αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Ίρια Αργολίδας, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε περίπου στις 13:30 με τη φωτιά να καίει σε θαμνώδη βλάστηση και να μην απειλεί κάποιοι οικιστικό κομμάτι. Συνολικά συνδράμουν 27 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων, 8 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

 

Στη Ζάκυνθο η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 12:40 το μεσημέρι. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από την περιοχή Ορθωνιές και δεν απειλεί κάποιο οικιστικό κομμάτι. Η φωτιά καίει σε μεικτό σημείο με χαμηλή βλάστηση και δασική περιοχή. Συνολικά συνδράμουν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Βίλια

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική μετά από ειδοποίηση που δέχθηκε, στις 12.40, για πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μύτικας στα Βίλια Αττικής. Λόγω της άμεσης κινητοποίησης της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα, 1 ομάδα ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών), ενώ επιχείρησε και ένα αεροσκάφος.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου, ο κίνδυνος είναι κατηγορίας 2 – μέσης για ανατολική Στερεά Ελλάδα, Δωδεκάνησα, Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ