Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Live blog όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά εφιάλτης στην κεντρική Ευβοια

 

Μία εφιαλτική νύχτα έχουν μπροστά τους οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν στη μεγάλη φωτιά της κεντρικής Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι και ο πονοκέφαλος των πυροσβεστών.

Το μέτωπο προς την Βατώντα πορεύεται μέσα σε δασωμένη περιοχή με πολλά πεύκα, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Η βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης αν και έχει εκκενωθεί από τους εργαζόμενους που υπάρχουν εκεί, είναι πονοκέφαλος για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς είναι μία περιοχή γεμάτη με τη πτηνοτροφεία, χοιροστάσια αλλά και πολλές κατασκευές από ξύλα.

Ακόμη είναι και διάφορα μέτωπα από αναζωπυρώσεις, κυρίως στην περιοχή που ξεκίνησε η φωτιά. Οι αναζωπυρώσεις μέσα σε λίγο χρόνο γίνονται τεράστια μέτωπα βοηθούμενα απο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή συγκροτήθηκε ένα μίνι συντονιστικό, έτσι ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να μπουν οι προτεραιότητες, για τις κινήσεις μέσα στη νύχτα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί, ενώ προβλήματα υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση καθώς εκατοντάδες κολώνες έχουν καεί από τις πύρινες φλόγες και σε πολλές περιοχές τα ηλεκτροφόρα σύρματα βρίσκονταν στο έδαφος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

 

«Λόγω της εξέλιξης της φωτιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αυτή την στιγμή, παρόλο που δεν έχει παραστεί τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες έτσι ώστε, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης».

Άρχισε η εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 21.40 η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την οποία είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση. Η μεταφορά των ασθενών , όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γίνεται με ασθενοφόρα που έχει διαθέσει το Υπουργείο Υγείας και με την συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για αυτό το σκοπό.

Σε συναγερμό για τις φωτιές οι Ένοπλες Δυνάμεις

 

Drone του Στρατού πάνω από τις πύρινες γλώσσες και καταδρομείς σε Έβρο και Ροδόπη

Άμεσα οριοθετήθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μαρκόπουλο

 

Άμεσα οριοθέτησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες.

Εξετάζεται η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης-Επί τόπου Θεμιστοκλέους και πρόεδρος του ΕΚΑΒ

 

Δραματικές ώρες βιώνει ο Έβρος από τις μεγάλες φωτιές που κατακαίνε στο νομό εδώ και 3 ημέρες. Μάλιστα, η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, που εξετάζεται μέχρι και η εκκένωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβαίνουν τώρα στην πόλη με στρατιωτικό αεροσκάφος από την Ελευσίνα ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ταρσό

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Ταρσός στην Βοιωτία.

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί δύο μηνύματα εκκένωσης από το 112. Το ένα στις 7:49 προς τους κατοίκους που βρίσκονται στο Καρυώτι να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και το άλλο στις 7:51, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή του Ταρσού να κατευθυνθούν προς τα ‘Ασπρα Σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος παρείχαν συνδρομή 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μαίνεται η πυρκαγιά στον δήμο Νέστου

 

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νέστου, όπου λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι παραμένει εκτός ελέγχου. Μέχρι στιγμής η φωτιά καίει κυρίως χορτολιβαδική έκταση και καλλιέργειες, σε Νέο Ξεριά, Γέροντα, Αβραμυλιά και Διαλεκτό, ενώ κάηκαν κτηνοτροφικές μονάδες και σπίτια.

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Λόγω της πυρκαγιάς η Εγνατία οδός στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης παραμένει κλειστή και η κυκλοφορία διεοχετεύεται στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης.

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου γνωστοποίησε ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής των κατοίκων που τα σπίτια τους επλήγησαν από τη φωτιά και θα χρειαστούν σήμερα και τις επόμενες μέρες να διαμείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Ο μητροπολίτης κ.Στέφανος αντακρινόμενος στο κάλεσμα του δημάρχου Νέστου έστειλε νερό και τρόφιμα για τη σίτιση των εθελοντών και των πυροσβεστών που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.

Ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες

 

Ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται σε μεγάλα τμήματα της χώρας μας την Τρίτη και την Τετάρτη, 22 – 23.08.2023 (Εικόνα 1), όπως προκύπτει από την ανάλυση των πιο πρόσφατα διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Αιτία των ακραίων πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελεί ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, ξηρής ατμόσφαιρας και σημαντικά ενισχυμένων ανέμων (καιρός τύπου Hot-Dry-Windy).

Νέα φωτιά στο Δίστομο – Είδαν τις φλόγες μέσα στις αυλές τους

 

Μάχη για να προστατεύσουν τα σπίτια στο Σαράντη της Βοιωτίας και να μην παραδοθούν στις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι περισσότερα από 15 σπίτια είδαν τις φλόγες μέσα στις αυλές τους, ενώ οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Βίντεο – σοκ από την Αλεξανδρούπολη

 

 

Τις 63 έφτασαν οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – 10 μεγάλες σε εξέλιξη

 

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει καθώς και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), που θα ισχύει και αύριο, καθώς 10 μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές εξακολουθούν να είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Από αυτές οι έξι σοβαρές πυρκαγιές είναι στον Έβρο, τη Ροδόπη και στην Καβάλα, ενώ όπως ανέφερε το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μετά την ευρεία έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, από χτες τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν μόνο στον Έβρο 14 πυρκαγιές. Οι τρεις από αυτές, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, έχουν πάρει διαστάσεις και χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δύσκολες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στον Πρόδρομο Βοιωτίας, στα Ψαχνά Ευβοίας, στον Ταρσό Βοιωτίας, όπου εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Ταρσός και Καρυώτι και στην Κύθνο όπου εκκενώθηκαν τα καταλύματα στην Παραλία του Σκύλου.

Σε ετοιμότητα για εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

 

Γίνονται όλες οι ενέργειες εφόσον αν κριθεί απαραίτητο να εκκενωθεί το ΓΝ της Αλεξανδρούπολης, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

Ένας νεκρός στην περιοχή Λευκίμμη
Ένας νεκρός στην περιοχή Λευκίμμη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για μετανάστη.

ethnos.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ