Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Εκκένωση ακόμα τεσσάρων οικισμών στην Αλεξανδρούπολη

Σώσουν τα ζώα τους στη Φύλη

 

Συγκλονίζει ο αγρότης που προσπαθεί να σώσει και γαϊδουράκι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στη Φυλή

 

Φυλή - Φωτιά

 

 

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στη Φυλή

 

Οι φλόγες έχουν μπει σε αυλές σπιτιών, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην φτάσει η φωτιά στην Πάρνηθα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Μίλτος Σακελλάρης στο OPEN.

Πληροφορίες για 26 απανθρακωμένους μετανάστες σε δάσος στον Έβρο

Εύβοια: Νέα αναζωπύρωση στον Βατώντα

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, καθώς το μεσημέρι στην περιοχή των Ψαχνών υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις.

Δύο είναι τα πύρινα μέτωπα. Διάσπαρτες πύρινες εστίες καίνε στις περιοχές Ψαχνά, Τριάδα και Πισσώνας, ενώ το δεύτερο μέτωπο καίει δασική έκταση στην περιοχή Βάτωντα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως είπε δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια, αλλά μόνο μαρτυρίες για καμένες καλλιέργειες και ελαιώνες. Στην περιοχή επιχειρούν εναέρια και επίγεια πυροσβεστικά μέσα.

Δασική πυρκαγιά στη Μακρακώμη Φθιώτιδας

 

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στη 1:15’ το μεσημέρι της Τρίτης (22/8), δίπλα στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, στο ύψος των φαναριών της Μακρακώμης.

Οι καπνοί ξεκίνησαν στη μάντρα του «Κατσόγιαννου» και άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Μακρακώμης, αλλά και από το ΠΚ Αργυροχωρίου, την Π.Υ. Λαμίας και την Π.Υ. ΒΙΠΕ Λαμίας. Στη μάχη και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μακρακώμης, με τον ίδιο το Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή.

Το σημείο είναι κατάφυτο, ενώ οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί ανεβάζοντας το βαθμό δυσκολίας της κατάσβεσής της και την ανησυχία των κατοίκων.

Απεγκλωβισμός ατόμων στην Αλεξανδρούπολη

 

Στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ.Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση 9 οικισμών στη Βοιωτία

 

Μήνυμα του 112 ζητά από τους κατοίκους εννέα οικισμών της Βοιωτίας να εκκενώσουν τις περιοχές λόγω της φωτιάς και να κατευθυνθούν προς το Κυριάκι.

Η εντολή εκκένωσης αφορά τους κατοίκους των χωριών Άγιος Αθανάσιος, Καρυώτι, Καρέικα, Ρεβυθαίικα, Μιχέικα, Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα.

Πυρκαγιά και στο Κρυονέρι Ναυπακτίας

 

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε πριν από λίγο στο Κρυονέρι Ναυπακτίας. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

 

 

Αρτοποιός: 18 απανθρακωμένοι στο Δάσος της Δαδιάς

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό σε παράπηγμα στην περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα 18 πτώματα ανθρώπων σε δύο διαφορετικά σημεία.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Ροδόπη

 

 

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στον Πολύγυρο

 

Με ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πλατάνι, στη βορειοδυτική Χαλκιδική, στον δήμο Πολυγύρου. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 υδροφόρα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά τώρα στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας

 

Φωτιά ξέσπασε και στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Από τα Ιωάννινα απογειώθηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο με κατεύθυνση την πυρκαγιά, ενώ έχει ζητηθεί συνδρομή για ενίσχυση από πυροσβεστικές υπηρεσίες των όμορων Νομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πυρκαγιά είναι κοντά στον οικισμό και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πυρκαγιά και στο Λαύριο

 

Φωτιά ξέσπασε μετά τις 14:00 και στο Λαύριο Αττικής, πίσω από το νεκροταφείο.

Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Καλύβια: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βαλομάνδρα

 

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στη περιοχή Βαλομάνδρα στα Καλύβια Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος παρείχαν συνδρομή 5 αεροσκάφη.

ΕΕ: Επιπλέον αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

 

Επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια είναι στη διάθεση της Ελλάδας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μπαλάς Ουζβάρι ερωτηθείς σχετικά.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας πριν από δύο ημέρες. «Επιστρατεύουμε σχεδόν το 1/3 των αεροσκαφών που έχουμε στον στόλο του rescEU. Aυτό σημαίνει ότι στέλνουμε επτά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο στην Ελλάδα, κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας. Έρχονται από την Κροατία, την Τσεχία, Γερμανία και την Σουηδία» επισήμανε ο κ. Ουζβάρι προσθέτοντας ότι συνδράμουν παράλληλα περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και περίπου 20 οχήματα από την Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ χρησιμοποιείται και το σύστημα «Κοπέρνικος». «Η ΕΕ παραμένει στην διάθεση των ελληνικών αρχών εάν υπάρξει ανάγκη για περισσότερη βοήθεια» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στον Έβρο

 

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Δραματικές στιγμές από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

 

 

Εύβοια: Μεγάλες αναζωπυρώσεις στο Βατώντα – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

 

Συναγερμός για την πυροσβεστική και για την Εύβοια καθώς πριν από λίγο σημειώθηκαν νέες αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Βατώντα. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Όπως είπε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης: «Έχουμε αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Βατώντα. Όπως σας είχα πει και νωρίτερα σήμερα οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εδώ μας ανησυχούν. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τρία εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις», συμπλήρωσε

Από τη φωτιά μέχρι στιγμής έχουν καεί αρκετά στρέμματα δάσους αλλά και επιχειρήσεις στην περιοχή Αρτάκης – Βατώντα.

Λέσβος: Φωτιά στην Αχλαδερή – Συνδράμουν και εναέρια μέσα

 

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Αχλαδερής, μεταξύ της Βούβαρης και του Αρχαιολογικού χώρου των Μέσων. Στην περιοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάσταση και των ισχυρών ανέμων, έσπευσε το σύνολο των δυνάμεων της πυροσβεστικής ενώ την προσπάθεια συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο σπεύδουν και τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Έβρος: Εκκενώνονται ακόμα τέσσερις οικισμοί

 

 

 

 

112 για εκκένωση πέντε οικισμών στον Έβρο

 

 

 

 

Φωτιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής: Ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων

 

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική λίγο μετά τις 12:00 και επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν για την κατάσβεση 24 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων. Στο σημείο βρίσκονται και μηχανήματα του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων. Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη, αλλά οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Μήνυμα του 112 στα Καλύβια Αττικής

 

Με μήνυμα που έστειλε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λίγο πριν από τις 12:56 καλεί τους κατοίκους της περιοχής Βαλομάνδρα Αττικής, στα Μεσόγεια, να εκκενώσουν την περιοχή προς Καλύβια.

Στην περιοχή έχουν ξεσπάσει διάσπαρτες εστίας φωτιάς σε οικοπεδικούς χώρους. Στο σημείο σπεύδουν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Στη Φυλή η ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσει τις μοναχές από την μονή Κλειστών που περικυκλώνεται από τις φλόγες

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Χασιά

 

Πληροφορίες ότι υπάρχουν μοναχές στη μονή που περικυκλώνεται από τις φλόγες.

Πληροφορίες ότι υπάρχουν μοναχές στη μονή που περικυκλώνεται από τις φλόγες στη Χασιά

Καταστράφηκε χωριό από τη φωτιά στη Βοιωτία

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ