Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο χωριό Σκεπαστό Καναλακίου Πρέβεζας και απειλεί επιχείρηση. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο το σημείο είναι δύσβατο.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα, της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.

 

Επιπλέον προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα.❌

 

📞Καλείτε το 1077 Εγνατία Οδός Α.Ε. ή το 100 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για περισσότερες πληροφορίες καθώς η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώ

ς.Υπό έλεγχο στο Ολυμπιακό ΧΩΡΙΟ με την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής

⚠️🔥 #Πυρκαγια στο Ολυμπιακό χωριό.

Άμεση εκκένωση του καζίνο μέσω του τελεφερίκ.

Έκτακτο τωρα‼️🔥Πυρκαγιά και στο Σουφλί σε δυο σημεία – Σπεύδει η Πυροσβεστική

Εκκένωση του κέντρου κράτησης της Αμυγδαλέζας. 700 άτομα.

Ένας αστυνομικός έχασε τις αισθήσεις του στην Αγία Παρασκευή στο Μενίδι, την ώρα που η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια και καίει μερικά από αυτά.

 

Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

 

🆘 Αν βρίσκεστε στη περιοχή #Λεφάντω απομακρυνθείτε προς κέντρο #Άνω_Λιοσίων

 

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σαςΦωτιά στην Πάρνηθα: Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται τρεις οικισμοί

⚠️ΕΚΤΑΚΤΟ⚠️

Εκκενώνεται ο οικισμός Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Σαμοθράκη και Πολύγυρο Χαλκιδικής

 

Μεγάλη ενίσχυση των ανέμων στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να φουντώσει και να λαμβάνει και πάλι μεγάλες διαστάσεις.

 

Καίγονται σπίτια στην περιοχή Αγία Παρασκευή στους πρόποδες της Πάρνηθας.Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αττική, με τη φωτιά να καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας και να δίνεται μεγάλη μάχη από τις δυνάμεις ώστε να μην επεκταθεί στον Εθνικό Δρυμό. Στις φλόγες για πέμπτη μέρα η Αλεξανδρούπολη. Βελτιωμένη η κατάσταση στη Βοιωτία.

Ευρεία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την Θράκη και τον Έβρο ειδικότερα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την θωράκιση των συνόρων επιστρατεύοντας εκτός το uav HERON ακόμη και ελικόπτερα Kiowa γνωστά κι ως «ινδιάνους του Αιγαίου».

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων, στην #πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φύλη επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 5 Ε/Π, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ και των ΟΤΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !
Όπως προέβλεψε η επιχειρησιακή μονάδα ΥΠΑΤΙΑ του Ινστιτούτου ΙΕΠΒΑ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ποιότητα του αέρα σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής επιβαρύνεται σταδιακά με αύξηση των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 ιδιαίτερα σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Δυτικής Αθήνας και Πειραιά.

Στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές συνιστάται για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άτομα με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις) η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστά παράθυρα.

Μπορείτε να παρακολουθείται την ποιότητα του αέρα εδώ: https://air-quality.gr/ όπου οπτικοποιούνται τα δεδομένα των μετρήσεων σε ωριαία βάση.

Προσοχή στους κατοίκους της Αττικής βόρεια κεντρική και ανατολική Αττική έντονος καπνός από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

📍 #Σαμοθράκη

🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Κορφούδι απομακρυνθείτε προς #Λιμένα_Θερμά

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ