Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά η αντιπεριφερειάρχης

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή στο Ρέθυμνο που επλήγει από τις πυρκαγιές , ζητάει η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ενώ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γ. Ταταράκης, αιτείται την άμεση αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου με δύο νέους σταθμούς.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι θα ζητήσει να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης: «…να υπάρξει χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, πλήρης ενίσχυση και βοήθεια στους πληγέντες αγρότες, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους, ενώ παράλληλα οφείλουμε να σταθούμε όλοι δίπλα στο δήμο Αγίου Βασιλείου για να ενισχυθούν οι υποδομές και η περιοχή να βρει και πάλι τους κανονικούς της ρυθμούς, όσο αυτό είναι δυνατό. Η καταστροφές είναι μεγάλες κι έρχονται σε μία τουριστική περίοδο που η εικόνα τόσων χιλιάδων καμένων στρεμμάτων να είναι μία τρικλοποδιά στις προσπάθειες μας για προσέλκυση τουριστών».

Μιλώντας για τους πληγέντες που η κύρια απασχόληση τους είναι ο πρωτογενής τομέας, η κα Λιονή τόνισε πως: «Από πλευράς της περιφέρειας θα κινηθούν άμεσα όλες εκείνες η αποφάσεις και ενέργειες που θα εμψυχώσουν τους ανθρώπους του μόχθου. Δε θα αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα από την πύρινη καταστροφή».

Να αναβαθμιστεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο ζητά ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου

Την άμεση αναβάθμιση σε πυροσβεστικό κλιμάκιο Δ’ τάξης από το υπάρχων, με δύο νέους σταθμούς στον ‘Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, έναν στην Κρύα Βρύση και έναν σταθμό στο Μύρτθιο, ζητάει ο δήμαρχος της πληγείσας περιοχής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του δήμου μας, το οποίο αν είχε διευθετηθεί, ίσως να είχαν προληφθεί τα χειρότερα».

Ο δήμος είναι σε θέση, ανέφερε ο κ. Ταταράκης «…να διαθέσει και χώρο και έκταση και να βοηθήσει για τη δημιουργία των πυροσβεστικών σταθμών μιας και μία τέτοια απόφαση θα ωφελούσε την ευρύτερη περιοχή η οποία όχι μόνο ιστορική είναι, όχι μόνο επιλογή για τουρίστες και εσωτερικούς επισκέπτες, αλλά διατηρεί μία καθαρή ταυτότητα που αναδεικνύει την Κρητική ενδοχώρα».

Είναι σημαντικό παράλληλα, τόνισε ο δήμαρχος: «Να υποστηριχθεί ο αγώνας επιβίωσης, όλων των εμπλεκομένων με τον πρωτογενή τομέα, άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη μέσα σε ώρες, χωρίς να μπορούν να αντιπαρατεθούν είτε στις καιρικές συνθήκες όπως οι ισχυροί άνεμοι, ούτε στην ολιγωρία τόσων χρόνων με τη μη αναβάθμιση σε Κλιμάκιο Δ΄ του πυροσβεστικού σταθμού».

Να σημειωθεί ότι επικοινωνία με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου είχε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θέτοντας όπως είπε τον εαυτό του, στη διάθεση του δήμου για κάθε δυνατή βοήθεια που μπορεί να προσφέρει.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ