Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνονται οι Μέλαμπες – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση! (pics & vids)

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει και παίρνει η μεγάλη φωτιά στο Νότιο Ρέθυμνο.

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φωτιές που ξέσπασαν στο Ροδάκινο και μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης εξακολουθούν να μαίνονται.

Στις 7.30 το απόγευμα, εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων, οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο Αγίας Γαλήνης – Ρεθύμνου και κατευθύνονται προς το μεγάλο χωριό Μέλαμπες, με αποτέλεσμα να εκδοθεί διαταγή για την εκκένωσή του.  Μάλιστα, μηχανήματα επιχειρούν προσπαθώντας να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για να εμποδίσουν τη φωτιά να φτάσει το χωριό.

Παράλληλα υπάρχει έντονη ανησυχία για την παραθαλάσσια περιοχή της Αγίας Γαλήνης με την μεγάλη τουριστική κίνηση.

Αυτή την ώρα εκκενώνονται οι Μέλαμπες. Πρόκειται για το ολέθριο πέρασμα της φωτιάς που ξέσπασε σε Κρύα Βρύση και Ορνέ, πέρασε τον δρόμο και απειλεί κατοικημένο περιοχές σε Μελανιές και Αγία Γαλήνη. Από την φωτιά υπάρχει ένας ελαφρά τραυματίας πυροσβέστης.

Σημειώνεται αργά το απόγευμα της Παρασκευής εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των Μελάμπτων προς την Νέα Κρύα Βρύση.

Στην πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση και Ορνέ επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει κλείσει ο δρόμος Αγία Γαλήνη – Σπήλι.

 

Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, μαζί με εθελοντές και με τη συνδρομή των ΟΤΑ που διαθέτουν οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Στην περιοχή μάλιστα έχει οργανωθεί Συντονιστικό Κέντρο για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κρίσης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων και εναέριων μέσων και από άλλες περιοχές της χώρας.

Η φωτιά, η οποία καίει σε χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, δεν έχει οριοθετηθεί.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προληπτική εκκένωση του Άη Γιώργη!

Την εκκένωση του παραθαλάσσιου οικισμου Άη Γιώργη, δυτικά της Αγίας Γαλήνης αποφάσισε πριν απο λίγο η αστυνομία εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε από το πρωί στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Εντωμεταξύ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή ενω κρύφτηκε και ο ήλιος δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τους τουρίστες να απαθανατίζουν τις πρωτόγνωρες γισ πολλούς απο αυτους εικόνες.

Εκκενώνονται τα Σαχτούρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Εντολή για να εκκενωθούν τα Σαχτούρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου δόθηκε πριν λίγο από τις αρχές…

Εκκενώνονται εξωχικά στην Αγία Γαλήνη

Εντολή για να εκκενωθούν εξοχικά που βρίσκονται στο βουνό πάνω από την Αγία Γαλήνη δόθηκε πριν λίγο από τις αρχές, υπό τον φόβο της πυρκαγιάς…

Η φωτιά μάλιστα είναι ορατή στο Τυμπάκι και στο Κόκκινο Πύργο!

Και στα δύο πύρινα μέτωπα καταβάλλονταν το μεσημέρι προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών και από αέρος, καθώς ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Την περιοχή του Κόρακα στο Ροδάκινο επισκέφθηκε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

«Στην μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Μαζί με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ρεθύμνου Νίκο Μανουσάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όπου εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης».

Αρναουτάκης πυρκαγιές

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν υδροφόρες και εθελοντές του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν 13 ηλικιωμένοι από τον οικισμό Ορνέ.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ