Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: (Live) – Σε εξέλιξη φωτιά και στο Αλεποχώρι

KRETENEWS

Η πορεία των ανέμων τις επόμενες ώρες

Βαθμιαία εξασθένηση των ΒΑ ανέμων και στροφή σε Β-ΒΔ προβλέπεται προς το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.
Την Πέμπτη πρόσκαιρη ενίσχυση τις μεσημεριανές ώρες.

Φωτιά και στο Αλεποχώρι

Παράλληλα με το μέτωπο της Πεντέλης, φωτιά ξέσπασε στο Αλεποχώρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:30 στη θέση Βένιζα και καίει δασική περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ανάσα από τη μάχη της κατάσβεσης

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο νοσοκομείο 34 πολίτες από τις πυρόπληκτες περιοχές

Συνολικά 34 πολίτες από τις πληγείσες περιοχές από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών), ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.
Ειδικότερα το ΕΚΑΒ μετέφερε έναν πολίτη στο “Γ.Γεννηματάς”, πέντε στο “Ιπποκράτειο”, 23 στον “Ερυθρό Σταυρό”, έναν στο “Σωτηρία”, έναν στο ΚΑΤ, ενώ τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά και ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ.
Εξάλλου, από τις εκκενώσεις που έγιναν από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακα), το ΕΚΑΒ μετέφερε σε νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη.

Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές

Με τα έως τώρα δεδομένα, έχει προκύψει η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης 100 περίπου στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης και εξαρχής κατασκευής 5 Υποσταθμών Μέσης Τάσης λόγω ολικής καταστροφής.
Έως το μεσημέρι σήμερα επανηλεκτροδοτήθηκαν 90 υποσταθμοί επιτυγχάνοντας την επανηλεκτροδότηση 6.700 καταναλωτών.
«Όπως προκύπτει από την έως αυτή τη στιγμή επιθεώρηση του Δικτύου, στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σε εξέλιξη το μέτωπο στην Πεντέλη

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Πεντέλη, ωστόσο η εικόνα του μετώπου είναι βελτιωμένη.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το μέτωπο δεν είναι σε ύφεση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι προβλέπεται να συνεχιστούν για την υπόλοιπη ημέρα.

34 τραυματίες σε νοσοκομεία της Αττικής

Με Ασθενοφόρα, Κινητές Ιατρικές Μονάδες και Όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) έχουν διακομισθεί συνολικά 34 ασθενείς σε Νοσοκομεία ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Μειωμένη η ένταση των ανέμων

Μειωμένη είναι αυτήν την ώρα στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές η ένταση των ανέμων με πληροφορίες του NEWS 24/7 να κάνουν λόγο για βελτιωμένη εικόνα στα περισσότερα μέτωπα της πυρκαγιάς.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή αυτή συνθήκη προκειμένου να θέσουν τις εναπομείνουσες εστίες σε ύφεση. Η εικόνα αυτή άλλωστε μπορεί να αλλάξει γρήγορα και οι φόβοι για νέες αναζωπυρώσεις να γίνουν πραγματικότητα

Ξεσπά η σύζυγος του 84χρονου, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, όταν είδε το σπίτι του στην Ανθούσα να παραδίδεται στις φλόγες.

Η είδηση του θανάτου του ηλικιωμένου σκόρπισε θλίψη, την στιγμή που οι εικόνες από τη φωτιά που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της σε Πεντέλη και τις τριγύρω περιοχές είναι αποκαρδιωτικές.

 

Η ίδια δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως ο άντρας έδινε μόνος του τη μάχη με τις φλόγες και ότι ποτέ δεν ήρθε βοήθεια από την Πυροσβεστική.

«Δεν εμφανίστηκε κανένα πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει τη φωτιά, κανένα», δήλωσε η σύζυγός του.

Δεν άντεξε να βλέπει το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά
Μετά τις εκκλήσεις για εκκένωση, ο 84χρονος μαζί με τη σύζυγό του εγκατέλειψαν το σπίτι τους, όμως εκείνος λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε γιατί ένιωθε τύψεις που δεν έκανε τίποτα για να την προστατεύσει.

Μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης ο 84χρονος προσπαθούσε μαζί με γείτονές του να σβήσουν τις φλόγες και να σώσουν το σπίτι, μα δεν τα κατάφεραν.

Ο άντρας δεν άντεξε να βλέπει την περιουσία του να τυλίγεται στις φλογές, καθώς το σπίτι του είχε καταστραφεί από φωτιά δύο φορές στο παρελθόν.

Τότε ήταν που αποφάσισε να πάρει το περίστροφο και να βάλει τέλος στη ζωή του.

 

 

Από το Δασαμάρι μέχρι την Λεωφόρο Μαραθώνος εκτείνεται το ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Όπως τόνισε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Πυροσβεστικής, εκτός από τα μέτωπα που φαίνονται στο χάρτη, υπάρχει κι ένα ενεργό μέτωπο ανατολικά του Ντράφι.

 

 

 

Eκκενώνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές που βρίσκονται γύρω από τα μέτωπα της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα στη βορειοανατολική Αττική από το βράδυ λολ της Τρίτης, 19 Ιουλίου

Σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη και Γέρακα, κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όσο αστυνομία και Πυροσβεστική δίνουν μάχη με τις φλόγες.

 

 

Πηγές πληροφοριών – twitter – Έθνος – OpenTv

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ