Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτος χειμώνας πανδημίας με ένα πιθανό νέο μέτρο για όλους

Τον πρώτο χειμώνα της πανδημίας ανακοινώθηκε το πολύμηνο lockdown διαρκείας.

Τον δεύτερο χειμώνα τον περάσαμε με πιστοποιητικά εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους και αποκλεισμό των ανεμβολίαστων. Τον τρίτο χειμώνα της πανδημίας όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε νέα μέτρα. Εκτός ίσως από ένα και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξάλλου έχει επαναλάβει αρκετές φορές πως η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Όπως έχει έχει τονίσει χαρακτηριστικά:

«Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε κατάστασης περιορισμού δραστηριοτήτων».

Παρελθόν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Από την 1η Μαΐου 2022 τελείωσε η υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης, σε εστίαση, λιανεμπόριο και άλλους κλειστούς χώρους, φέρνοντας έτσι κανονικότητα προ-covid εποχής στην καθημερινότητα των πολιτών. Εξάλλου, τα πιστοποιητικά έχουν ημερομηνία λήξης και συγκεκριμένα:

Το πιστοποιητικό νόσησης λήγει στους 6 μήνες

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους 9 μήνες για όσους ενήλικους έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει το παραπάνω χρονικό διάστημα από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης

Επομένως με τα σημερινά δεδομένα, σιγά σιγά και όσοι νόσησαν και όσοι έκαναν τρεις δόσεις εμβολίου τον περσινό χειμώνα ή άνοιξη, πλέον δεν θα έχουν πιστοποιητικά που ισχύουν.

Ποιο ένα μέτρο θα επιστρέψει… αν κριθεί αναγκαίο
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, αν χρειαστεί σε συγκεκριμένους χώρους, όπως συμβαίνει τώρα, η υποχρέωση της χρήσης μάσκας δεν αποκλείεται να επεκταθεί. «Σε όλο το πλαίσιο της μάσκας θα εξεταστούν δύο σενάρια: Πού θα έχουμε υποχρεωτικότητα και πού θα υπάρχει σύσταση» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως, ακόμα και αν δεν τηρείται από αρκετούς πολίτες, είναι υποχρεωτική η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

ieidiseis.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ