Connect with us

MEDIA

Το φαινόμενο ΛΕΞ αναμένεται να «γκρεμίσει» το Παγκρήτιο Στάδιο

Καλοκαίρι και συναυλία είναι δύο λέξεις διαχρονικά αλληλένδετες. Ειδικά στη χώρα μας που οι καλές καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, η θερινή συναυλιακή περίοδος διαρκεί περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Το Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να λείπει από τον «παλμό» των συναυλιών. Ο ράπερ που γεμίζει στάδια, που έκανε ρεκόρ με πάνω από 25.000 θεατές πέρσι στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και πάνω από 30.000 στο Καυτατζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο στις 14 Ιουλίου.

Φυσικά πρόκειται για τον ΛΕΞ! Ο θρυλικός ράπερ στις 14 Ιουλίου έρχεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, ένας άνθρωπος που η δυναμική του δεν περιγράφεται και αναμένεται να δούμε το Παγκρήτιο Στάδιο να γεμίζει! Μπορείτε να κλείσετε θέση εδώ.

Ο «σαλονικιός» με το stage στο κέντρο του σταδίου και χιλιάδες θεατές, νεαρών κυρίως ηλικιών, να τον περιβάλλουν, δίνει νέο νόημα στην ελληνική χιπ χοπ μουσική και τις συναυλίες της.

Ποιος είναι ο ΛΕΞ

Ο Αλέξης Λαναράς (25 Σεπτεμβρίου 1984), ευρύτερα γνωστός ως ΛΕΞ, είναι έλληνας ράπερ από τη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys) και το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια.

Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους προτού αποφασίσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους και να ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με ένα άλλο μέλος των Βορείων Αστεριών, τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.

Το 2010 ξεκίνησε σόλο καριέρα.

Το 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του με τίτλο Ταπεινοί και Πεινασμένοι, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το Vice ως «ένα από τα πιο ‘real’ δείγματα του σύγχρονου ελληνικού hip hop».

Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 2XXX.

Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε μια συναυλία στο θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10 χιλιάδες θεατές. Με αφορμή τη συναυλία ειπώθηκε ότι με κάθε live του «ανεβάζει τον πήχη στη ραπ σκηνή».

Οι στίχοι του ΛΕΞ αφορούν θέματα όπως η οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά και οι μικροπαραβατικότητες.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in MEDIA