Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Το πιο απόκοσμο background του Παρθενώνα» – Σπίτια στις φλόγες σε Γέρακα, Πεντέλη και Ανθούσα

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς που καίει στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Ανάμεσα στους κεντρικούς οδικούς άξονες που ισχύουν έκτακτα μέτρα είναι και η Αττική Οδός.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, αποδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία των οχημάτων το ρεύμα της Αττικής Οδού προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ωστόσο, παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Ελευσίνα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι διερχόμενοι οδηγοί και να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι και επεκτάθηκε σε Ανθούσα και Γέρακα.

Σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σε Γεράκα, Ανθούσα και Πεντέλη, έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι εικόνες που έρχονται στο φως είναι αποκαρδιωτικές.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων προς εγκαταστάσεις απασχόλησης παιδιών
Εικόνες αποκάλυψης
Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η Παλλήνη και οι ανατολικές περιοχές του Γέρακα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, είπε ότι έχουν καεί σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

Δείτε φωτογραφίες:

«Πύρινη κόλαση αυτό που ζούμε»
Ο δημοτικός σύμβουλος της Πεντέλης, κ. Κουτουλάκος, μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι η μάχη με την φωτιά όλο το βράδυ ήταν σώμα με σώμα και σχετικά με τα ενεργά μέτωπα που υπάρχουν ακόμα τις πρώτες πρωινές ώρες είναι δύο, στις περιοχές Μπουρμπάχτι και Πλασσάνης.

Ο κ.Κουτουλάκος, δημοτικός σύμβουλος της Πεντέλης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», δήλωσε ότι οικισμοί με τα μεγαλύτερα προβλήματα, έχουν εκκενωθεί από χθες νωρίς το απόγευμα.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί πρόκειται για μάχη σώμα με σώμα.

«Οι οικισμοί με τα ενεργά μέτωπα είναι οι δύο περιοχές του Μπουρμπάχτι και της Πλασσάνης, με τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα», δήλωσε ο κ. Κουτουλάκος.

Σχετικά με τις ζημιές σχολίασε ότι είναι πολλές αλλά πρωτεύον ζήτημα αυτή την στιγμή είναι οι ανθρώπινες ζωές.

 

 

 

 

Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων προς εγκαταστάσεις απασχόλησης παιδιών

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης (19/7) στην Πεντέλη συνεχίζει να καίει και να καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της.

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή και για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον καπνό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται σήμερα οι μετακινήσεις παιδιών σε εγκαταστάσεις και χώρους απασχόλησης (λ.χ. camps) στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες ενώ με το πρώτο φως σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Ειδικότερα, επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

 

Φωτιά: Ακούγονται εκρήξεις στον Λόφο Έντισον στην Παλλήνη – Καθησυχάζει η Εταιρεία Φυσικού Αερίου

Παραδομένη στο πύρινο εφιάλτη η Αττική, με τα μέτωπα σε Πεντέλη, Παλλήνη και Γέρακα, να μαίνονται ανεξέλεγκτα. Η κατάσταση σε αρκετές περιοχές είναι δραματική ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για εγκλωβισμένους ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν περικυκλωθεί από τις φλόγες.

Την ίδια ώρα, σήμανε συναγερμός στο Λόφο Έντισον στην Παλλήνη, καθώς ακούστηκαν εκρήξεις και υπήρξαν πληροφορίες ότι υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου. Η καθυστέρηση να φτάσουν οχήματα της Πυροσβεστικής ενέτεινε τους φόβους.

Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών που διέψευσαν τις πληροφορίες για διαρροή φυσικού αερίου.

«Δεν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου. Έχει κινητοποιηθεί η ΕΔΑ Αττικης και υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι αναφερόμενες εκρήξεις αφορούν σε γραμμές υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο ΓΓ Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε έκκληση στους κατοίκους να ακουν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Απομακρύνθηκαν 600 πολίτες – Ριπές ανέμου έως 80 χιλιόμετρα
Σύμφωνα με τον εκπρόσπωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσαν τη νύχτα ακόμη και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολη.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και η προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο. Απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112 στη διάρκεια της νύχτας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης (20/7) εστάλη μήυνμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι – Ραφήνα.

«Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι – Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Στις 4.30 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι.

 

Εικόνες που σοκάρουν από τη φωτιά που κατακαίει την Πεντέλη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ