Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Το μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου για το αυριανό άνοιγμα των σχολείων

Η δήλωση του Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου για το άνοιγμα των σχολείων. 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και όλη την ανθρωπότητα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Η πανδημία που εξακολουθεί, ο πόλεμος που θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη και καθιστά πιθανή μια επισιτιστική κρίση, η ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίση διαμορφώνουν ένα επώδυνο παρόν και προοιωνίζουν ένα αβέβαιο μέλλον.

Ιδιαίτερα στην Πατρίδα μας, η κρίση, με ευθύνη της Κυβέρνησης, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η ακρίβεια έχει φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, η αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, οι ελλείψεις σε Παιδεία και Υγεία και η κατασπατάληση των πόρων στους λίγους και ισχυρούς πλήττουν την κοινωνική συνοχή και την εθνική ομοψυχία, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές απειλές της Τουρκίας.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, στρέφουμε τη ματιά μας και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στους νέους μας, στους εκπαιδευτικούς μας αλλά και στους γονείς. Η εκπαίδευση αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον μιας χώρας. Όμως, αποκτά νόημα μόνο όταν συμβάλλει στη διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη και κριτική σκέψη, με δημοκρατική συνείδηση, με ικανότητα συνεχούς προσαρμογής και αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις επιστημονικές εξελίξεις, την τεχνολογία, την οικονομία και στις περιβαλλοντικές αλλά και γεωπολιτικές μεταβολές.

Είναι αναγκαίο να μετατρέψουμε τις προκλήσεις και τα προβλήματα του παρόντος σε ευκαιρίες, σχέδια, προσδοκίες και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο.

Η Κυβέρνηση δε διασφάλισε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία δοκιμάζεται και η χώρα αντιμετωπίζει Εθνικούς κινδύνους. Δεν αποδέχτηκε τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις για την χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Παιδεία.

Για αυτό όλοι σας, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, είναι αναγκαίο να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, με επιμονή, υπομονή, συνεργασία και αλληλεγγύη ώστε να καλύψετε τις ανεπάρκειες και τα ελλείμματα.

Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με υπευθυνότητα και θα τα καταφέρετε. Θα πετύχετε στο συνεχή αγώνα της μάθησης ακόμη και κάτω από τις σημερινές αντίξοες συνθήκες.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι δίπλα σας.
Θα σταθούμε αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων σας, θα συμπαρασταθούμε στις αγωνίες σας, θα στηρίξουμε τις προσπάθειές σας για να την επίτευξη των στόχων σας και την βελτίωση της εκπαίδευσης.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και κουράγιο.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ